Boek
Nederlands

Het wenslied van Shannara

Ook verschenen als Het lied van Shannara

Terry Brooks (auteur)
+1
Het wenslied van Shannara
×
Het wenslied van Shannara Het wenslied van Shannara

Het wenslied van Shannara

Ook verschenen als Het lied van Shannara

In de reeks:
Genre:
Alleen Brin Ohmsford kan het onheil stoppen dat de mensheid bedreigt, maar daarvoor moet ze haar leven in de waagschaal stellen.
Titel
Het wenslied van Shannara
Ook verschenen als
Het lied van Shannara
Auteur
Terry Brooks
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The wishsong of Shannara
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2010 | Andere uitgaves
392 p.
ISBN
9789046113783 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

De Ildatch, de bron van het kwaad, is opnieuw actief en de mensheid is in gevaar. Alleen Brin met haar elfenlied kan het gevaar stoppen. Samen met Allanon reist zij naar de Ildatch. Zij weet echter niet dat deze queeste tegelijkertijd de vervulling is van haar gevaarlijke bestemming. Dit is het derde deel* van de 'Shannara'-serie van Terry Brooks (1944) die met deze fantasy-reeks vooral in de Verenigde Staten en Canada veel succes had. Klassieke, spannende, hier en daar wat hoogdravende fantasy met een kleurrijke mengeling van mensen en allerlei wezens. Voor een breed publiek. Pocketuitgave; zeer kleine druk.

Over Terry Brooks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Terence Dean (Terry) Brooks (Sterling (Illinois), 8 januari 1944) is een Amerikaans schrijver van epische of high fantasy. Hij is vooral bekend geworden door zijn serie Shannara, waarvan het eerste deel, Het Zwaard van Shannara, in 1977 verscheen.

Brooks werd geboren in Sterling, Illinois en studeerde Engelse literatuur aan het Hamilton College in New York. Aan de Washington & Lee University studeerde hij rechten. Aanvankelijk werkte hij als advocaat, maar na de publicatie van zijn eerste boek besloot hij in 1986 om fulltime te gaan schrijven.

Brooks schreef ook het boek Star Wars Episode I: A Phantom Menace (1999) van de gelijknamige film.

Biografie

Brooks werd geboren op het platteland in het middenwesten van het stadje Sterling, Illinois en vertoefde daar een groot deel van zijn leven. Hij studeerde Engelse literatuur en studeerde af in 1966. Later behaalde hij zijn diploma in rechten aa…Lees verder op Wikipedia

Suggesties