Dvd
Nederlands
De eerste avondvullende voorstelling van het Vlaamse cabaretduo
Titel
Het beste van ...
Uitvoerder
Ter Bescherming van de Jeugd
Taal
Nederlands
Uitgever
Pias, 2010
1 dvd-video
Speelduur
01:07:00
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
5414939039218

Besprekingen

Het Vlaamse cabaretduo 'Ter Bescherming van de Jeugd' bestaat uit Dries Heyneman en Tim Goditiabois. 'Het beste van ...' is hun eerste eerste avondvullende cabaretvoorstelling, met delen uit deze voorstelling wonnen ze in 2008 de juryprijs van het Leids Cabaret Festival. Ruud Meijer (Algemeen Dagblad 18-2-'08) schreef toen: 'Tim Goditiabois en Dries Heyneman van het duo Ter Bescherming v/d Jeugd zetten een professioneel programmaatje neer (...) Hun optreden was grappig, maar de vraag of het af en toe ook ergens over mocht gaan, drong zich al kijkend meer en meer op. (...)' Zelf schrijft het duo over hun vorm van cabaret: '(...) powercabaret met kloten met hier en daar een krakende noot muziek. (...) Geen maatschappijkritiek, politieke grappen of lachen met bejaarden en minderheidsgroepen. Zij zoeken hun inspiratie in de psychologie van de mens en de absurditeit van het leven zoals het is. (...)' Hun tweede voorstelling is getiteld 'California'. Met een aantal extra's.

Over Ter Bescherming van de Jeugd

Ter Bescherming van de Jeugd of TBJ is een Vlaamse cabaretgroep, met als kernleden Dries Heyneman en Tim Goditiabois. Hun voorstellingen bestaan uit korte verhalende stukjes in een overkoepelende verhaallijn. De scènes worden vaak muzikaal begeleid door de acteurs zelf, of gaan over in een luisterlied.

Op 16 februari 2008 won TBJ het Leids Cabaret Festival

"Ter Bescherming van de Jeugd" is genoemd naar een oud wetsartikel over cafébezoek door minderjarigen.

Geschiedenis

Beginjaren

"Ter Bescherming van de Jeugd" werd opgericht in 2000 door Dries Heyneman en Tim Goditiabois, die samen psychologie studeerden aan de Universiteit Gent. Ze speelden experimentele humoristische sketches in cafés en jeugdhuizen. Als grootste invloed noemen zij Kommil Foo.

In 2001 kwam Robin Stevens bij de groep. Zijn belangrijkste functie is die van pianist/componist, maar waar mogelij…Lees verder op Wikipedia