Boek
Nederlands

Sterrenregen

+1
Sterrenregen
×
Sterrenregen Sterrenregen
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Stella (ik-figuur) gaat naar Londen waar ze een make-upstage volgt. In het geheim ontmoet ze de populaire zanger van de boyband Up. Helaas lekt hun relatie uit en wordt ze door de paperazzi elke dag belaagd. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Sterrenregen
Auteur
Sylvia Van Driessche 1976-
Taal
Nederlands
Parallele titel
Sterren regen
Editie
2
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2014
206 p.
ISBN
9789089314116 (paperback)

Besprekingen

In dit vervolg op 'Tussen de sterren'*, geschreven door de hoofdredactrice van het Vlaamse tienerblad 'Joepie' volgen we de 15- jarige Stella (ik-figuur) naar Londen waar ze een make-upstage volgt. Dit is niet haar enige doel. De andere beweegreden is de populaire zanger van de boyband Up die ze in het geheim ontmoet. Helaas lekt hun relatie toch uit en wordt ze door paperazzi elke dag belaagd zodat ze pas bij thuiskomst in België weer rust krijgt. In dit verhaal, beschreven vanuit de hoofdpersoon, zien we de onvoorwaardelijke kritiekloze adoratie van een tiener waarbij de lezers langzaam maar zeker klaargestoomd worden voor het grote hoogtepunt. De doelgroep is duidelijk: meiden die zich herkennen in de hysterische aanbidding van hun idolen en zich niet bekommeren om enige diepgang, maar graag een wensvervullend verhaal lezen. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Sylvia Van Driessche

Sylvia Van Driessche (4 september 1976) is een Belgische journalist en schrijver.

Levensloop

Van Driessche is de dochter van Vic Dennis, pseudoniem van Ernest Van Driessche. Begin 2009 werd ze hoofdredactrice van het jongerenblad Joepie, waar ze Tinne Marant opvolgde. Van dit tijdschrift was haar vader in de tweede helft van de jaren 70 mede-oprichter. In april 2014 stopte Van Driessche als hoofdredacteur van Joepie. Ze werd opgevolgd door Niels Janssens.

In 2012 bracht ze het boek Liefste Joepie, 40 jaar stiekeme lezersbrieven uit. In 2013 schreef Van Driessche het jeugdboek Tussen De Sterren. Het vervolg hierop verscheen in 2014, getiteld Sterrenregen. Als derde boek in de reeks schreef ze Sterrenbeeld: eenhoorn (2015). Het vierde deel Sterrennachten kwam uit in april 2016.

Haar nieuwste boek, Liefdestips aan mezelf: het dagboek van Olivia Jacobs kwam uit i…Lees verder op Wikipedia