Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Ter ere van hun trouwdag verrast een touroperator zijn vrouw met een Middellandse Zee-cruise; ze hebben een heerlijke tijd, maar halverwege, midden op zee, verdwijnt de man spoorloos.
Titel
Cruise
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2009
263 p.
ISBN
9789022994795

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Heleen en Frank zijn al vijftien jaar gelukkig getrouwd, althans in Heleens optiek. Hun huwelijk is kinderloos en Frank, werkzaam bij een touroperator, is vaak van huis. Ter ere van hun trouwdag verrast Frank zijn vrouw met een Middellandse Zee-cruise; ze hebben een heerlijke tijd, maar halverwege, midden op zee, verdwijnt Frank spoorloos. Na een paar dagen wordt hij officieel vermist verklaard. De treurende Heleen krijgt echter een bijna nog grotere schok als ze er achter komt dat Frank een dubbelleven leidde. Wat spookte haar man uit en wat is er met hem gebeurd? Ze gaat op onderzoek uit en belandt in allerlei vreemde, gevaarlijke situaties in Zuid-Frankrijk en Spanje. Vlot weglezende, middelmatige vrouwenthriller, wel spannend hier en daar, maar personages en plot overtuigen niet echt, de stijl is matig, het verhaal nogal zwalkerig en de epiloog tenenkrommend. Alleen het zomergevoel van het warme zuiden (de schrijfster woont in Barcelona) komt aardig over, goed leesvoer voor het st…Lees verder

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thrillergenre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakant…Lees verder op Wikipedia