De omwenteling, of De eeuw van de vrouw

Suzanna Jansen (auteur)
+1
De omwenteling, of De eeuw van de vrouw
×
De omwenteling, of De eeuw van de vrouw De omwenteling, of De eeuw van de vrouw

De omwenteling, of De eeuw van de vrouw

Verslag van de omwenteling van het leven van vrouwen in Nederland in de twintigste eeuw, mede aan de hand van het levensverhaal van de schrijfster en de ervaringen van haar moeder en zus.
Titel
De omwenteling, of De eeuw van de vrouw
Auteur
Suzanna Jansen 1964-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2023
267 p.
Aantekening
Vervolg op Het pauperparadijs : een familiegeschiedenis
ISBN
9789026355493 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Verhalende non-fictie over geschiedenis, emancipatie en feminisme. Het is 1981 als de moeder van Jansen zich aansluit bij de vrouwenbeweging. Zij is geboren in het jaar dat vrouwen voor het eerst mogen stemmen. Toch tellen vrouwen nauwelijks mee, op hun trouwdag worden ze ontslagen en zijn bij wet handelingsonbekwaam. Vanuit het perspectief van haar moeder, haar oudere zus en zichzelf vertelt Jansen hoe vrouwen leefden binnen de marges van ondergeschiktheid en dienstbaarheid, en hoeveel strijd het kostte zich daaraan te ontworstelen. In prettige, toegankelijke stijl geschreven.Suzanna Jansen (Amsterdam, 1964) is een bekende Nederlandse auteur en journalist. Ze schreef een klein aantal boeken.

Over Suzanna Jansen

Suzanna Jansen (Amsterdam, 1964) is een Nederlandse journaliste en schrijfster.

Leven en werk

Jansen studeerde van 1983 tot 1985 ballet aan de Rotterdamse Dansacademie. Ze schakelde over op een opleiding communicatie aan de HEAO van Utrecht. Na haar opleiding was ze werkzaam voor Independent Media van Derk Sauer. Ze werd correspondent in Moskou. Jansen werkte voor zowel de VPRO als de VRT. Als journalist schreef zij voor De Morgen, NRC Handelsblad, Trouw, HP/De Tijd en Opzij. In 2007 schreef zij Het Pauperparadijs. In dit boek beschrijft zij de geschiedenis van haar voorouders en onder meer hun verblijf in de gestichten van de Maatschappij van Weldadigheid in Veenhuizen. Het boek werd een bestseller en bekroond met de Vrouw & Kultuur Debuutprijs 2010. In 2016 verscheen de 59e druk. Haar boek Ondanks de zwaartekracht werd genomineerd voor de BookSpot Literatuurprijs 2018 én de BookSpot Lezersprijs 2018.

Lees verder op Wikipedia