Boek
Engels

Adrian Mole and the weapons of mass destruction

Sue Townsend (auteur)

Adrian Mole and the weapons of mass destruction

In de reeks:
De inmiddels 34-jarige Adrian Mole staat in 2002 volledig achter de oorlog tegen Irak en krijgt zijn derde kind.
Titel
Adrian Mole and the weapons of mass destruction
Auteur
Sue Townsend
Taal
Engels
Editie
Reissued
Uitgever
London: Penguin Books, 2017 | Andere uitgaves
460 p.
ISBN
9780241960165 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Adrian is 34 in 2002 wanneer deze volgende aflevering van zijn dagboek begint. Het is weer veel kommer en kwel tegen de achtergrond van de dreigende oorlog tegen Irak, waar Adrian in het begin volledig in gelooft. Hij koopt een flat, steekt zich in de schulden, trouwt weer met een ongeschikt meisje, krijgt zijn derde kind etc. Het dagboek loopt tot midden 2004. Dit zevende deel is al lang niet meer zo verrassend en aardig als het eerste. Er gebeurt te weinig om zoveel bladzijden te vullen. De schrijfster heeft zo'n kleine twintig titels op haar naam staan. Sluit aan op 'The cappuccino years'*. Bestseller in Engeland.

Over Sue Townsend

Sue Townsend (Leicester, 2 april 1946 – aldaar, 10 april 2014) was een Engels schrijfster, die vooral bekendheid verwierf met haar serie dagboeken over het leven van Adrian Mole.

Biografie

Townsend was van eenvoudige komaf en werkte al vanaf haar vijftiende, onder andere als pompbediende bij een garage. Zij was al vroeg geïnteresseerd in literatuur en las veel. Na haar scheiding begon zij te schrijven, aanvankelijk voor het toneel. Haar doorbraak kwam met het verschijnen van het eerste dagboek over Adrian Mole (The Secret Diary of Adrian Mole, aged 13¾, 1982), een realistische en humoristische beschrijving van het geestesleven van een jonge adolescent. Dit boek werd onmiddellijk een wereldwijd succes, wat leidde tot een serie vervolgdelen. Daarnaast publiceerde zij een aantal romans, ook overwegend met een humoristisch karakter. Haar werken geven een humoristische kijk op de leefstijl en de politieke situatie in de period…Lees verder op Wikipedia