Boek
Nederlands

Aaron Holsters : restauratie van een droom

Stijn Vranken (auteur), Sabien Clement (illustrator)
+1
Aaron Holsters : restauratie van een droom
×
Aaron Holsters : restauratie van een droom Aaron Holsters : restauratie van een droom

Aaron Holsters : restauratie van een droom

Samenwerkingsproject van een dichter en beeldend kunstenaar over een fictieve postbode.
Onderwerp
Liefde
Titel
Aaron Holsters : restauratie van een droom
Auteur
Stijn Vranken
Illustrator
Sabien Clement
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2010
[46] p. : ill.
ISBN
9789058386182

Besprekingen

'Zou de dood van buiten naar binnen doordringen? Of andersom?' Aldus een van de treffendste fragmenten uit een project van dichter Stijn Vranken (º1974, Leuven) en illustratrice Sabien Clement (º1978, Kortrijk). Zij reconstrueerden het leven van de fictieve postbode Aaron Holsters (zie titel) en lieten hun disciplines daarbij een stilistisch verbond aangaan. Helaas halen niet alle teksten van Vranken (dagboekbladen en verzen) de trekker in het hoofd van de lezer over. Toch bevat zijn poëzie nogal wat herleesbare zinnen. Inhoudelijk staat het creëren zelf centraal. Geen wonder dat lichamelijkheid veel aandacht krijgt. Clement, die vaak voor kinderen tekent, slaagde er ondanks variaties in haar stijl te richten op het perspectief van volwassenen. De spelelementen overheersen echter het streven om de lezer/beschouwer van de noodzaak van dit boek te overtuigen, zodat ook vrijblijvendheid door het project heen schemert. Gevoegd bij het grote formaat, de verspringingen in typografie en de p…Lees verder

Over Stijn Vranken

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Stijn Vranken (Leuven, 1 februari 1974) is een Belgisch dichter en poëzieperformer. Hij woont in de Seefhoek te Antwerpen.

Vranken is medeoprichter van De Sprekende Ezels, een maandelijks terugkerend open podium voor poëzie, muziek, comedy en andere podiumkunsten in Antwerpen, Brussel, Leuven, Turnhout en Gent.

Behalve dichter is Vranken tekstschrijver voor het theater, schreef hij twee radioboeken voor De Buren en stond hij op de planken met zijn eigen voorstellingen.

In 2008 verscheen zijn eerste dichtbundel Vlees mij! bij Meulenhoff/Manteau. Samen met illustratrice Sabien Clement bracht hij in 2010 het boek Aaron Holsters: Restauratie van een droom, uit. Wees gerust, maar niet hier, zijn tweede bundel, werd in 2011 gepubliceerd bij De Bezige Bij Antwerpen.

Vranken was al vaak de gast op verschillende culturele podia, waaronder Zuiderzinnen, Hotel Ideal, Literaal, Nacht van de Poëzie en Koningsblauw.

In 2014 vo…Lees verder op Wikipedia