Dvd
Engels
FBI-agent Audrey Parker krijgt in het kustplaatsje Haven te maken met bovennatuurlijke krachten.
Titel
Haven. Seizoen 5, Deel 2
Naar het werk van
Stephen King 1947-
Componist
Shawn Pierce
Acteur
Emily Rose Lucas Bryant Eric Balfour
Taal
Engels
Uitgever
Entertainment One, 2015
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 13 x 41 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden Naar The Colorado kid van Stephen King
EAN
8713045247256

Besprekingen

Tweede deel van het vijfde en laatste seizoen (2015) van de Amerikaanse dramaserie rond bovennatuurlijke krachten. Hoofdpersoon Audrey Parker is een vrouw zonder verleden en zonder familie. Toen ze als FBI-agente voor een routinezaak naar het kustplaatsje Haven (New England) werd gestuurd ontdekte ze dat in het stadje veel mensen wonen die over bovennatuurlijke krachten beschikken. Nu werkt ze voor de lokale politie en krijgt ze te maken met vreemde gebeurtenissen, die samenhangen met oude vervloekingen die ook met haar eigen verleden te maken hebben. In de afronding van deze serie wordt Haven gesluierd door een mysterieuze mist, waarbij de onderlinge spanningen toenemen. In de hoofdrol Emily Rose (ER; Brothers and sisters) en verder Lucas Bryant en Eric Balfour. De serie is losjes gebaseerd op het boek 'The Colorado kid' van Stephen King. Voor de liefhebbers van 'Supernatural' en 'The X-files'. Uitgezonden door Syfy. De dvd-set bevat 13 afleveringen.

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia

Suggesties