Boek
Nederlands

Marie Antoinette : portret van een middelmatige vrouw

Stefan Zweig (auteur)
+1
Marie Antoinette : portret van een middelmatige vrouw
×
Marie Antoinette : portret van een middelmatige vrouw Marie Antoinette : portret van een middelmatige vrouw

Marie Antoinette : portret van een middelmatige vrouw

Stefan Zweig (auteur)
Niemand laat het lezen van dit krachtige werk onberoerd. - The New Republic Uitstekende biografie. - The New York Times Als geen ander weet Zweig Marie Antoinette tot leven te wekken. Meedogenloos ontleedt hij zowel haar intieme gevoelens als haar problemen als koningin in een revolutionair Frankrijk. Hij beschrijft wat er gebeurt in de koninklijke slaapkamer, aan het hof en in de extravagante
Titel
Marie Antoinette : portret van een middelmatige vrouw
Auteur
Stefan Zweig
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Marie Antoinette : Bildnis eines mittleren Charakters
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij IJzer, © 2019
440 p., [16] p. platen : ill.
ISBN
9789086841769 (paperback)

Over Stefan Zweig

Stefan Zweig (Wenen, 28 november 1881 – Petrópolis (bij Rio de Janeiro), Brazilië, 22 februari 1942) was een Oostenrijkse schrijver van Joodse afkomst. Zweig studeerde germanistiek, Romaanse kunst en filosofie in Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland. In 1913 vestigde hij zich in Salzburg.

Als biograaf beschreef Zweig veel historische en literaire figuren uit het Europese cultuurgebied. Later schreef hij novellen en romans die opvielen door de psychologische benadering en het subtiele taalgebruik.

Leven

Stefan Zweig werd in een welgestelde Joodse familie geboren. De familie was niet religieus en Stefan Zweig noemde zich later een "Jood door toeval". Al tijdens zijn studie gaf hij gedichten uit die de invloed van Rainer Maria Rilke en Hugo von Hofmannsthal laten zien. In 1904 verscheen zijn eerste novelle, het genre waarmee hij zijn grootste roem zou verwerven.

Stefan Zweig meldde zich bij het begin van de Eerste Wereldoo…Lees verder op Wikipedia