Boek Nederlands

De monogram moorden : een nieuw Hercule Poirot-mysterie

Sophie Hannah (auteur), Anna Livestro (vertaler), Agatha Christie (naar het werk van)
+1
De monogram moorden : een nieuw Hercule Poirot-mysterie
×
De monogram moorden : een nieuw Hercule Poirot-mysterie De monogram moorden : een nieuw Hercule Poirot-mysterie

De monogram moorden : een nieuw Hercule Poirot-mysterie

Sophie Hannah (auteur), Anna Livestro (vertaler), Agatha Christie (naar het werk van)
Genre:
Wanneer Hercule Poirot de dood van drie mensen in een Londens hotel onderzoekt, blijkt al gauw dat er verband is met gebeurtenissen jaren geleden in een Engels dorpje.
Titel
De monogram moorden : een nieuw Hercule Poirot-mysterie
Auteur
Sophie Hannah
Vertaler
Anna Livestro
Naar het werk van
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The monogram murders
Editie
3
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2014
336 p.
ISBN
9789048822058 (paperback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands, Engels
Grote letter: Nederlands

Besprekingen

Poirot opnieuw op pad

Hercule Poirot is uit de doden opgestaan. Sophie Hannah kreeg de toestemming om het personage van Agatha Christie te gebruiken voor een nieuwe misdaadroman.De monogram moorden overtuigt niet helemaal. John Vervoort

Op 6 augustus 1975 verscheen een in memoriam inThe New York Times dat zo begon: 'Hercule Poirot, een Belgische detective die een internationale beroemdheid werd, is in Engeland overleden. Zijn leeftijd was onbekend.' 39 jaar later blijkt hij echter weer springlevend te zijn en worden zijn beroemde grijze hersencellen opnieuw aan het werk gezet in een complexe moordzaak:De monogram moorden van Sophie Hannah.

Hercule Poirot is een fictief personage dat wereldberoemd werd dankzij de inventieve boeken van Agatha Christie (1890-1976). In juli 1974 verscheenCurtain. Poirot's last case ( Het doek valt), een boek dat Christie al tijdens de Tweede Wereldoorlog had geschreven maar dat ze al die tijd in een kluis had bewaard. Daarin laat ze Poirot sterven. Hastings, de trouwe luitenant van de detective, ontvangt enkele maanden later een brief waarin Poirot vertelt hoe de laatste zaak waaraan hij werkte, echt in elkaar zat en waarom hij zelf een man moest vermoorden.

Toch bleef Poi…Lees verder

In het luxe Londense Bloxham hotel worden in drie kamers drie lijken gevonden, terwijl Hercule Poirot in een koffiehuis bij het eten gestoord wordt door een hysterische vrouw in doodsangst. De twee zaken blijken met elkaar te maken te hebben en inspecteur Catchpool voelt zich tijdens het onderzoek naast Poirot als een kleine jongen. Er wordt een link gevonden met een klein dorp, waar roddel en achterklap de dood van een dominee en zijn vrouw veroorzaakt hebben. Uiteraard weet Poirot het wie, hoe en waarom te achterhalen, wat hij uit de doeken doet in een grootse finale. Maar dan wordt er nog een moord gepleegd. Het is een boeiend verhaal maar de vraag of het wel een echte Agatha Christie is doet hier afbreuk aan. Poirot is een irritante, betweterige maar ongelooflijk scherpe gepensioneerde politieman, terwijl de verteller, inspecteur Catchpool daarbij wel erg sullig afsteekt. Maar het verhaal met veel Agatha Christie-elementen is een interessante, ingewikkelde puzzel die helaas lijdt …Lees verder