Makkelijk lezen
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Nu niet. Nog niet

Siska Goeminne (auteur)
+1
Nu niet. Nog niet
×
Nu niet. Nog niet Nu niet. Nog niet

Nu niet. Nog niet

In de reeks:
De man van Roos is ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeluk. Roos gaat met haar dochters naar Parijs om haar verdriet te verwerken. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Onderwerp
Echtscheiding
Titel
Nu niet. Nog niet
Auteur
Siska Goeminne
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, 2018 | Andere uitgaves
64 p.
ISBN
9789460017056 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Roos en haar dochters zijn een paar dagen in Parijs. Ze moeten praten over wat ze alledrie nog niet zo lang weten, maar Roos moet eerst een weg vinden in het verleden. In flashbacks lezen we over haar moeizame huwelijk, dat zo goed en romantisch begon. Langzaam groeit in haar het besef dat ze haar lief al heel lang kwijt is. Ver van huis vindt ze de moed de feiten onder ogen te zien en te doen wat er gedaan moet worden. Het boeiende verhaal heeft veel psychologische diepgang en beschrijft op knappe manier hoe onmachtig mensen kunnen zijn in crisissituaties. De gedachtengang van Roos blijft navolgbaar omdat de inleiding al iets van de plot verklapt. Het verhaal wordt ook weer ‘uitgeleid’, zodat de lezer niet met te veel vragen achterblijft. Bevat 11 korte hoofdstukken met duidelijk afgebakende alinea’s. Zinnen lopen door in de regels.

Over Siska Goeminne

Siska Goeminne (Deinze, 30 oktober 1968) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Als kind begon Goeminne in Olsene met schrijven. Ze droomde ervan om schrijfster te worden en enkele van haar verhalen verschenen in het jongerentijdschrift Top. Ze studeerde verder Germaanse talen en Kunst en cultuurbeleid in Leuven, waar ze haar liefde voor taal verder ontwikkelde. Ze werkte een tijdje aan de universiteit, vervolgens bij een afdeling van het CLB en was enkele jaren redacteur bij uitgeverij Clavis. In 2005 begon ze als voltijds auteur.

Werk

Goeminne debuteerde als auteur in 2001. Haar eerste boek, Het hoofd van Marieke, is een samenspel tussen woorden en prenten en beeldt de abstracte gedachten van het meisje uit. Haar inspiratie komt uit een gesprek over nadenken, met haar toen zevenjarige dochter Marieke. Intussen schreef Goeminne heel wat bij elkaar – niet alleen eigen fictie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties