De kunst van het verdwijnen : over snel leven en diep vallen

Sarah Domogala (auteur)
+1
De kunst van het verdwijnen : over snel leven en diep vallen
×
De kunst van het verdwijnen : over snel leven en diep vallen De kunst van het verdwijnen : over snel leven en diep vallen

De kunst van het verdwijnen : over snel leven en diep vallen

Zelfhulpboek over het opkrabbelen na een burn-out, geschreven door een vrouw die als jonge succesvolle documentairemaker zelf een burn-out kreeg.
Titel
De kunst van het verdwijnen : over snel leven en diep vallen
Auteur
Sarah Domogala 1978-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, © 2018
239 p.
ISBN
9789046823101 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Sarah Domogala (1978) was al jong succesvol als documentairemaker en regisseur van reclames en videoclips. Maar een burn-out op 26-jarige leeftijd maakte een eind aan haar glamourleventje. Haar paniekaanvallen dwongen haar ertoe het roer om te gooien. Het boek laat zien hoe moeilijk dat is. Ze spaart zichzelf niet in haar zelfonderzoek. Teruggaan naar haar fantasierijke en beschouwende ‘kern’, zoals ze als kind was, gaat niet voetstoots. De documentaire ‘All we ever wanted’ (2010) over jonge mensen met een burn-out, hielp haar daarbij. Deze laat zien hoe het idee van onbegrensde mogelijkheden ook een keerzijde heeft. Als je alles kunt worden, ben je ook verantwoordelijk voor je eigen succes. Dit persoonlijke verhaal, waarin ze ook haar familiegeschiedenis betrekt, is een steun in de rug voor jonge mensen in dezelfde situatie. De uitgever noemt het literaire non-fictie. Dat 'literaire' kan echter beter vervangen worden door ‘zelfhulp’. Vooral geschikt voor twintigers en dertigers.

Over Sarah Domogala

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Tuigmedia

Sarah Mathilde Domogala (Geleen, 23 februari 1978) is een Nederlandse/Franse regisseur, filmmaker en schrijver.

Loopbaan

Ze is de oudste dochter van een Franse vader en een Nederlandse moeder en groeide op in Zuid-Limburg. Na het Atheneum woonde ze afwisselend in Maastricht, Tilburg, Amsterdam en Frankrijk. Ze studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon terwijl ze nog op de middelbare school zat met het maken van skateboard- en snowboardfilms en videoclips. Tijdens haar studie werkte ze freelance als itemregisseur voor verschillende jongerenprogramma’s zoals Kinktv, MTV chuncks en 6pack.

Ze is vooral bekend door haar Holland Doc documentaire All We Ever Wanted (2010). Na drie documentaires keerde ze terug naar het schrijven. Ze schrijft cultuurkritische essays en een blog. Ze geeft lezingen en les bij The School of Life over succes, angst en geluk in het moderne leven. In februari 2018 versch…Lees verder op Wikipedia