Boek
Nederlands

Alle pinguïns op een kluitje

Ross Montgomery (auteur), Sarah Warburton (illustrator), Jacques Vriens (vertaler)
Elke avond gaan de pinguïns op de Zuidpool op een kluitje staan om elkaar warm te houden. Maar op een ochtend zitten ze aan elkaar vastgevroren. Hoe komen ze weer los? Rijmvertelling. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Pinguïns, Samenwerken
Titel
Alle pinguïns op een kluitje
Auteur
Ross Montgomery
Illustrator
Sarah Warburton
Vertaler
Jacques Vriens Thérèse Vriens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Penguin huddle
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2022
[36] p. : ill.
ISBN
9789021464695 (hardback)

Besprekingen

Een grappig en liefdevol prentenboek over de avonturen van een groepje pinguïns. Elke avond voor het slapengaan houden de pinguïns op de Zuidpool elkaar warm door dicht op een kluitje te gaan staan. Maar op een dag, als de pinguïns ’s ochtends wakker worden... zitten ze vast! Het hele kluitje is samengevroren, als een gigantische pinguïnijspop! Hoe komen ze nu weer los? Geschreven op rijm, vlot en met humor vertaald door Thérèse en Jacques Vriens. Met grappige, fantasievolle en vrolijk ingekleurde tekeningen. Ross Montgomery is een Britse kinderboekenschrijver. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Ross Montgomery

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door czechdarts on YouTube

Ross Montgomery (East Kilbride, 16 oktober 1962) is een Schotse darter die speelt voor de PDC. Zijn bijnaam is The Boss. Montgomery was captain van Schotland tijdens de WDF World Cup, WDF Europe Cup en de Six Nations Cup.

Carrière

In 2006 plaatste Montgomery zich voor het eerst voor Lakeside, waar hij in de eerste ronde met 3–1 verloor van Nederlander Vincent van der Voort. Vervolgens haalde hij de finale van het Scottish Open, waar hij onder andere Gary Robson en Michael van Gerwen versloeg. Hij verloor deze finale van Göran Klemme uit Zweden.

In 2007 haalde Montgomery de laatste zestien van de Winmau World Masters, waar hij verloor van Martin Atkins. In 2008 pakte hij zijn eerste toernooizege op de EDO England Open. Tijdens dit toernooi versloeg hij onder anderen Ted Hankey en Gary Robson en in de finale versloeg hij zijn landgenoot Gary Anderson. Tijdens het BDO Internationa…Lees verder op Wikipedia

Suggesties