Dvd
Engels

Independence day 2-movie collection

Roland Emmerich (regisseur)

Independence day 2-movie collection

In twintig jaar tijd wordt de aarde twee keer door buitenaardse wezens aangevallen.
Bevat
Dvd 1 Independence day
Dvd 2 Independence day : resurgence
Extra onderwerp
Sciencefiction (Film)
Titel
Independence day 2-movie collection
Regisseur
Roland Emmerich
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2016
2 dvd-video's
Oorspr. opname
1996 ; 2016
Speelduur
139 min ; 115 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626068242

Besprekingen

Verzamelpakket met de Amerikaanse sciencefictionfilm 'Independence Day' (1996) en de opvolger uit 2016, beide van de Duitse regisseur Roland Emmerich. Op Independence Day wordt de aarde aangevallen door aliens met een gigantische ruimteschip die de wereldsteden vernietigen. In de hoofdrollen Will Smith, Jeff Goldblum en Bill Pullman. In de vervolgfilm viert de wereld de overwinning van twintig jaar geleden, beveiligd door een wereldwijd defensiesysteem. Maar de buitenaardse wezens slaan opnieuw toe met nog grotere vernietigingskracht en oude en nieuwe helden moeten de wereld redden. In de hoofdrollen o.a. Liam Hemsworth, Jeff Goldblum en Maika Monroe.

Over Roland Emmerich

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Franz Richter (User:FRZ)

Roland Emmerich (Stuttgart, 10 november 1955) is een Duitse filmregisseur en -producent, vooral bekend om zijn sciencefictionfilms. Zijn films hebben wereldwijd meer dan $ 3 miljard opgebracht.

Levensloop

Emmerich is geboren in de deelstaat Baden-Württemberg. In zijn jeugd schilderde hij en maakte hij ook sculpturen. Tijdens zijn studie aan de filmschool in München moest hij een film maken genaamd Das Arche Noah Prinzip die voor het eerst te zien was tijdens het filmfestival van Berlijn in 1984. De film werd een groot succes en de rechten ervan werden verkocht aan meer dan twintig landen. Hij richtte zijn eigen productiebedrijf op genaamd Centropolis Film Productions (nu Centropolis Entertainment) en begon met het regisseren van bovennatuurlijke fantasyfilms in het Duits. Zijn eerste Engelstalige film, Moon 44, uit de negentiger jaren, werd direct op video uitgebracht in de Verenigde Staten met daarin Dean Devlin.

Lees verder op Wikipedia