Boek
Nederlands

Dagen in huis

Roelof Ten Napel (auteur)

De gedichten in Dagen in huis vertrekken steeds vanuit een alledaags, benaderbaar beeld. Een hand, een wolk, een raam, een dier - zoiets. De vanzelfsprekende vergelijkingen die die beelden oproepen, worden aan een nadere blik onderworpen, om te kijken of er - zelfs anno 2021 - nog iets uit te leren valt. Het meest vanzelfsprekende kenmerk van de poëzie, de metafoor, wordt door de bundel heen la

Titel
Dagen in huis
Auteur
Roelof Ten Napel 1993-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Hollands Diep, 2021
63 p.
ISBN
9789048861873 (paperback)

Over Roelof Ten Napel

Roelof ten Napel (Joure, 1993) is een Nederlands schrijver, dichter, en essayist. Hij werd genomineerd voor verscheidene prijzen en was laureaat van het C.C.S. Crone-Stipendium.

Schrijverscarrière

Ten Napel deed in 2012 en 2013 mee aan het schrijversplatform ABCYourself onder begeleiding van Edward van de Vendel. Op 14 oktober 2014 verscheen Constellaties bij Uitgeverij Atlas Contact. Naar aanleiding van het boek werd aan Ten Napel het C.C.S. Crone-Stipendium uitgereikt. Zijn poëziedebuut Het woedeboek werd in 2019 genomineerd voor verschillende prijzen.

Bibliografie

  • 2014 - Constellaties, verhalenbundel
  • 2017 - Het leven zelf, roman
  • 2018 - Het woedeboek, gedichtenbundel
  • 2020 - In het vlees, gedichtenbundel
  • 2020 - Een zoon van, roman

Lees verder op Wikipedia