Dvd
Engels

Riverdale. Season 2

Roberto Aguirre-Sacasa (scenarist), K.J. Apa (acteur), Lili Reinhart (acteur)
Verwikkelingen in het leven van tiener Archie (15) en zijn vrienden.
Onderwerp
Geheimen
Titel
Riverdale. Season 2
Scenarist
Roberto Aguirre-Sacasa
Acteur
K.J. Apa Lili Reinhart Camila Mendes Luke Perry
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2018
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
22 x 40 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Engels voor slechthorenden De televisieserie is gebaseerd op personages uit de Archie Comics strips
EAN
5051888232729

Besprekingen

Seizoen 2 van een Amerikaanse dramaserie met als hoofdpersoon Archibald 'Archie' Andrews, gebaseerd op een stripserie die loopt vanaf 1941. Archie is een 15-jarige highschoolleerling in het stadje Riverdale. Zijn beste vriendin is Betty Cooper, een keurig meisje dat in het geheim verliefd op hem is. Samen met hun vrienden Jughead en Veronica krijgen deze twee te maken met zaken als daten, schoolperikelen en familieproblemen, maar ook met moord en misdaad. Aan het eind van seizoen 1 is de vader van Archie neergeschoten door een gemaskerde man. De serie heeft humor, maar ook een duistere kant en wordt vergeleken met Twin Peaks. De Nieuw-Zeelandse acteur K.J. Apa is te zien in zijn eerste grote rol en is als roodharige gespierde 'hunk' een van de attracties van de serie. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) schrijft: ‘Riverdale enters its sophomore year with an off-kilter new murder mystery while continuing to up the hormonal teen melodrama.’ 22 afleveringen.

Over Roberto Aguirre-Sacasa

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Roberto Aguirre-Sacasa (Washington D.C., 15 november 1973) is een Amerikaans toneelschrijver, scenarioschrijver en comicsauteur.

Roberto Aguirre-Sacasa schrijft comics voor Marvel Comics, waaronder de stripserie The Sensational Spider-Man (vol. 2), is Chief Creative Officer bij Archie Comics, schreef mee aan scenario's voor afleveringen van de Amerikaanse televisieseries Glee, Big Love, Looking en Riverdale, was de auteur van meerdere toneelstukken en schreef het scenario voor de langspeelfilm Carrie, de filmadaptatie van het gelijknamige boek van Stephen King.

Externe Link

  • (en)  Roberto Aguirre-Sacasa in de Internet Movie Database