Dvd
Engels

C.B. Strike : the series. [Seizoen 1, 2 en 3]

Robert Galbraith (naar het werk van), Tom Burke (acteur), Holliday Grainger (acteur)
Privédetective Cormoran Strike krijgt het verzoek onderzoek te doen naar de plotselinge dood van een bekend fotomodel.
Bevat
Disc 1 The cuckoo's calling / directed by Michael Keillor (3 x 60 min.)
Disc 2 The silkworm / directed by Kieron Hawkes (2 x 60 min.)
Disc 2 Career of evil / directed by Charles Sturridge (2 x 60 min.)
Titel
C.B. Strike : the series. [Seizoen 1, 2 en 3]
Naar het werk van
Robert Galbraith
Acteur
Tom Burke Holliday Grainger
Taal
Engels
Parallelle titel
Strike
Uitgever
Warner Home Video, © 2018
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2017-2018
Speelduur
7 x 60 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden Gebaseerd op de romans Koekoeksjong, Zijderups en Het slechte pad van Robert Galbraith Robert Galbraith is een pseudoniem van J.K. Rowling
EAN
5051888236383

Besprekingen

Britse misdaadserie, gebaseerd op een boek van Robert Galbraith (pseudoniem van J.K. Rowling), vertaald als 'Koekoeksjong'. De hoofdrol is voor Tom Burke (Third star). Dertiger Cormoran B. Strike werkte eerst bij de militaire politie en verloor tijdens een missie in Afghanistan zijn onderbeen. Nu is hij privédetective, maar de zaken gaan niet zo goed en ook zijn relatie is stuk gelopen. Samen met zijn nieuwe assistente Robin Ellacott (Holliday Granger) onderzoekt hij de dood van een beroemd fotomodel. De politie concludeerde dat zij zelfmoord pleegde, maar haar halfbroer denkt dat er iets anders speelt. Robin, die aanvankelijk voor een week werd ingehuurd, blijkt zeer intelligent en competent en wordt Strike’s vaste partner. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 82% 'fresh': ' The TV adaptation of C.B. Strike delivers an entertaining detective series that faithfully and effectively adheres to genre tropes.' Drie afleveringen.

Over Robert Galbraith

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia