Boek Engels

The enormous crocodile

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (illustrator)
+1
The enormous crocodile
×
The enormous crocodile The enormous crocodile

The enormous crocodile

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (illustrator)
  • Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Een wrede krokodil probeert op veel slimme manieren kinderen te pakken te krijgen om ze op te peuzelen. Maar zijn pogingen worden steeds gedwarsboomd door de andere dieren van het bos. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Krokodillen
Titel
The enormous crocodile
Auteur
Roald Dahl
Illustrator
Quentin Blake
Taal
Engels
Uitgever
[London]: Puffin, 2016
58 p. : ill.
ISBN
9780141365510 (paperback)

Ook in de collectie als:

Boek: Engels (andere uitgaves), Nederlands

Besprekingen

Heerlijk (voorlees)verhaal van beroemde kinderauteur Roald Dahl, eenvoudig maar doeltreffend en onovertroffen geïllustreerd door Quentin Blake. De reuzenkrokodil heeft zin in kindertjes en onderneemt een tocht door de jungle naar het dorp. Hij jaagt allerlei dieren (een olifant, een aap, etc.) de stuipen op het lijf met zijn hongerige plan. In het dorp aangekomen bedenkt hij allerlei listen om de kinderen te kunnen verorberen. Hoewel oorspronkelijk uit 1978 heeft dit tijdloze verhaal nog niets aan kracht ingeboet. De reuzenkrokodil is heerlijk vals, zijn plannetjes listig, de redding van de kinderen vol humor en de krokodils einde verdiend (absurd) verschrikkelijk. De uitgebreide illustraties maken het boek geschikt om voor te lezen, maar door de vele illustraties is het ook makkelijk en uitnodigend voor kinderen om zelf te lezen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar, ook voor iets oudere Nederlandse kinderen die al vroeg met Engels zijn begonnen.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een na…Lees verder op Wikipedia