Dvd
Engels
Radioproducer Karl Pilkington wordt op pad wordt gestuurd naar de zijderoute van Marco Polo: een tocht van Venetië naar China langs allerlei culturele hoogtepunten, samen met de reislustige kleine acteur Warwick Davis die echter met zijn 1.07 meter niet bepaald de grote steun en toeverlaat is waar de bangige Karl op gehoopt had.
Bevat
The short way around : Venice, India,China
Onderwerp
Zijderoute
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
An idiot abroad. 3
Verteller
Ricky Gervais 1961- Stephen Merchant Karl Pilkington Warwick Davis
Uniforme titel
An idiot abroad [Season 3]
Taal
Engels
Uitgever
Just Bridge, 2014
1 dvd-video
Speelduur
135 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands BBC productie
EAN
8717344754026

Besprekingen

Derde seizoen (2012) van de komische reisserie van de BBC waarin de voormalige radioproducer Karl Pilkington door Ricky Gervais op pad wordt gestuurd. Deze keer gaat hij reizen over de beroemde zijderoute van Marco Polo: een tocht van Venetië naar China langs allerlei culturele hoogtepunten. Ricky heeft nu een reisgenoot voor hem uitgezocht, maar de reislustige kleine acteur Warwick Davis is met zijn 1.07 meter niet de grote steun en toeverlaat waar de bangige Karl op gehoopt had. Pilkington is vooral bekend geworden uit de 'The Ricky Gervais Show' podcasts. Hij staat bekend als een wereldvreemde naïeveling die niet echt open staat voor nieuwe culturen. De komieken Gervais en Merchant, de makers van de Britse televisieserie 'The office', zijn benieuwd naar zijn observaties en reacties in de soms oncomfortabele situaties. Reinier Kist (NRC 2-8-’12) vindt het programma heel geestig: ’(…) dankzij de knotsgekke presentator heeft het programma een prettige magie.’ De bezoekers van de IMdB …Lees verder

Over Ricky Gervais

CC BY 3.0 - Foto van/door Caroline Bonarde Ucci at https://www.flickr.com/photos/caroline_bonarde/

Ricky Dene Gervais (Reading, Berkshire, Engeland, 25 juni 1961) is een Brits komiek, acteur en schrijver.

Samen met Stephen Merchant schreef en speelde hij mee in de televisieseries The Office en Extras. Hiervoor ontving hij verschillende prijzen.

Gervais is, samen met Stephen Merchant en Karl Pilkington, maker van drie podcastseries onder de naam The Ricky Gervais Show. Deze uitzendingen bezorgden hen een recordaantal luisteraars en zo een plaats in het Guinness Book of Records.

Gervais schreef en toerde met enkele onemanshows, waaronder Animals en Politics. Zijn voorlaatste liveshow, Fame, vond plaats in januari 2007 en was binnen 45 minuten uitverkocht. Hij schreef één aflevering van The Simpsons, waarin hij zelf ook een rol kreeg.

Zijn laatste show is getiteld Science. De tour bevatte elf data. De voorstelling in The Scottish Exhibition and Conference Centre in het Schotse Glasgow werd va…Lees verder op Wikipedia