Dvd
Engels
Komische reisserie waarin de voormalige radioproducer Karl Pilkington door zijn maatjes Ricky Gervais en Stephen Merchant op pad wordt gestuurd met een lijstje met de ultieme dingen die je gedaan moet hebben voordat je dood gaat.
Bevat
Disc 1 Desert island ; Trans-Siberian Express ; Swim with dolphins ; Whale watching (Ep. 1-4)
Disc 2 Meet a gorilla ; Route 66 ; Climb mountain Fiji ; Karl comes home (Ep. 5-8)
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
An idiot abroad. 2
Verteller
Ricky Gervais 1961- Stephen Merchant Karl Pilkington
Uniforme titel
An idiot abroad [Season 2]
Taal
Engels
Uitgever
Just Bridge, 2012
2 dvd-video's
Speelduur
345 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands BBC productie
EAN
8717344749893

Besprekingen

Tweede seizoen van de komische reisserie van de BBC waarin de voormalige radioproducer Karl Pilkington door zijn maatjes Ricky Gervais en Stephen Merchant op pad wordt gestuurd. Deze keer krijgt hij een lijstje mee met de ultieme dingen die je gedaan moet hebben voordat je dood gaat. Hij reist naar Australië, Alaska, China en Rusland voor extreme ervaringen zoals geblinddoekt kickboksen, tribal bungeejumpen, duiken met haaien en ‘wing walken’. Pilkington is vooral bekend geworden uit de 'The Ricky Gervais Show' podcasts. Hij staat bekend als een wereldvreemde naïeveling die niet echt open staat voor nieuwe culturen. De komieken Gervais en Merchant, de makers van de Britse televisieserie 'The office', zijn benieuwd naar zijn observaties en reacties in de soms oncomfortabele situaties. Reinier Kist (NRC 2-8-’12) vindt het programma heel geestig. ’(…) dankzij de knotsgekke presentator heeft het programma een prettige magie.’ De bezoekers van de IMdB geven de show 8,9 uit 10 sterren. Gesc…Lees verder

Over Ricky Gervais

CC BY 3.0 - Foto van/door Caroline Bonarde Ucci at https://www.flickr.com/photos/caroline_bonarde/

Ricky Dene Gervais (Reading, Berkshire, Engeland, 25 juni 1961) is een Brits komiek, acteur en schrijver.

Samen met Stephen Merchant schreef en speelde hij mee in de televisieseries The Office en Extras. Hiervoor ontving hij verschillende prijzen.

Gervais is, samen met Stephen Merchant en Karl Pilkington, maker van drie podcastseries onder de naam The Ricky Gervais Show. Deze uitzendingen bezorgden hen een recordaantal luisteraars en zo een plaats in het Guinness Book of Records.

Gervais schreef en toerde met enkele onemanshows, waaronder Animals en Politics. Zijn voorlaatste liveshow, Fame, vond plaats in januari 2007 en was binnen 45 minuten uitverkocht. Hij schreef één aflevering van The Simpsons, waarin hij zelf ook een rol kreeg.

Zijn laatste show is getiteld Science. De tour bevatte elf data. De voorstelling in The Scottish Exhibition and Conference Centre in het Schotse Glasgow werd va…Lees verder op Wikipedia