Titel
Assassins / dir. by Richard Donner ; screenplay by Andy Wachowsky ... [et al.]
Regisseur
Richard Donner
Scenarist
Andy Wachowski
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Home Video, 1998
1 dvd-video
Oorspr. opname
1995
Speelduur
ca. 127 min.
Aantekening
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans en Italiaans Ondertiteling: Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Arabisch, Spaans, Portugees, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
EAN
13987 7321931139878

Over Richard Donner

CC BY 2.0 - Foto van/door Tostie14

Richard Donner, geboren als Richard Donald Schwartzberg (New York, 24 april 1930), is een Amerikaans filmregisseur die gespecialiseerd is in het maken van mainstream blockbusters. Hij wordt niet beschouwd als kunstenaar, maar meer als entertainer. Commercieel gezien is hij een van de meest succesvolle regisseurs van Hollywood.

Biografie

Richard Schwarzberg werd in 1930 geboren als zoon van Joods-Duitse ouders. Al op jonge leeftijd veranderde hij zijn achternaam in Donner.

Tijdens zijn militaire dienst kwam Donner in aanraking met het medium film en vanaf z'n 21e ging hij als cameraman werken voor het Amerikaanse televisieproductiebedrijf Universal. Donner bleek over veel talent te beschikken en hij kreeg al op 24-jarige leeftijd de kans om te regisseren. Zo regisseerde hij afleveringen van The Twilight Zone, The F.B.I. en de westernserie Wanted Live or Death. Vanaf de jaren 70 ging Donner films regisseren.

In …Lees verder op Wikipedia