Boek
Nederlands

De sneeuwman en de sneeuwhond

Raymond Briggs (naar het werk van), Hilary Audus (naar het werk van), Joanna Harrison (naar het werk van)
Billy mist zijn overleden hond. Als het winter wordt, maakt hij een sneeuwman met een sneeuwhond. 's Nachts komen zij tot leven en nemen Billy mee op een spannende reis. Prentenboek met sfeervolle zachtgekleurde potloodtekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Sneeuwmannen, Winter
Titel
De sneeuwman en de sneeuwhond / gebaseerd op de karakters gecreëerd door Raymond Briggs en het verhaal van Hillary Audus en Joanna Harrison
Naar het werk van
Raymond Briggs Hilary Audus Joanna Harrison
Vertaler
Mascha De Vries
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The snowman and the snowdog
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2013
[32] p. : ill.
ISBN
9789047615163 (hardback)

Besprekingen

Billy’s hond is al oud en enkele maanden na de verhuizing sterft de hond. Samen met zijn moeder begraaft Billy hem in de tuin. Op een winterse dag maakt Billy een mooie sneeuwman, en ook een sneeuwhond. Rond middernacht komen de sneeuwman en sneeuwhond tot leven en nemen ze Billy mee op reis naar de Noordpool. De volgende dag blijkt er een vrolijk hondje in huis te zijn, maar de sneeuwman is gesmolten in de ochtendzon. Het verhaal is een vervolg op het zeer succesvolle tekstloze prentenboek ‘De Sneeuwman’ (uit 1978) dat ook verfilmd is, maar kan ook los daarvan (voor)gelezen worden. Mooi is de wijze waarop een link met het boek uit 1978 wordt gelegd (de doos met attributen voor een sneeuwman die Billy in het huis vindt). Ook dit prentenboek kent een filmische opbouw en tekst en beeld sluiten naadloos op elkaar aan. Het slot is enerzijds wensvervullend (onduidelijk is of zijn moeder ook wil dat er weer een hondje is), maar ook wat melancholiek, omdat de vriendelijke sneeuwman is gesmol…Lees verder

Over Raymond Briggs

Raymond Briggs (Wimbledon, 18 januari 1934) is een Brits illustrator en auteur.

Briggs is het bekendst geworden door de tekenfilm The Snowman, een verfilming van het gelijknamige boek dat hij in 1978 schreef. Zowel de film als het boek typeren zich door de afwezigheid van het gebruik van taal.

Bibliografie

  • 1966: Mother Goose Treasury
  • 1973: Father Christmas
  • 1975: Father Christmas Goes on Holiday
  • 1977: Fungus the Bogeyman
  • 1978: The Snowman
  • 1980: Gentleman Jim
  • 1982: When the Wind Blows
  • 1983: Toen viel de bom (Nederlandse uitgave van When the Wind Blows)
  • 1984: The Tin-Pot Foreign General and the Old Iron Woman
  • 1987: Unlucky Wally
  • 1989: Unlucky Wally 20 Years On
  • 1992: The Man
  • 1994: The Bear
  • 1998: Ethel and Ernest
  • 2001: UG: Boy Genius of the Stone Age
  • 2001: The Adventures of Bert (tekst do…Lees verder op Wikipedia