Luisterboek
Nederlands

Avonturen uit een niet-zo-perfect leven

Rachel Renée Russell (auteur), Sofia Engelsman (vertaler), Plien Van Bennekom (verteller)
+1
Avonturen uit een niet-zo-perfect leven
×
Avonturen uit een niet-zo-perfect leven Avonturen uit een niet-zo-perfect leven
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Nikki (14) beschrijft dagelijks haar belevenissen op een dure privéschool, waar ze zich in het begin een buitenstaander voelt. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Avonturen uit een niet-zo-perfect leven
Auteur
Rachel Renée Russell
Vertaler
Sofia Engelsman
Verteller
Plien Van Bennekom  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tales from a not-so-fabulous life
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2014
2 cd's
Speelduur
ruim 2,5 uur
ISBN
9789047617099

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door actrice en cabaretière Plien van Bennekom die vooral bekend is als helft van het droog-komische duo Plien & Bianca. Nikki Maxwell komt op een dure privéschool terecht als haar vader, ongediertebestrijder, daar met zijn bedrijf een contract mee sluit. Ze kent er niemand, is onzeker en vindt eigenlijk dat ze een dure iPhone moet hebben om een goed sociaal leven te kunnen leiden. Die krijgt ze niet, wel een dagboek. Dat dagboek vult de 14-jarige met haar dagelijkse beslommeringen in de eerste zes à zeven weken op school. Die zijn niet gemakkelijk voor Nikki, die erg opziet tegen een populair, perfect uitziend klasgenootje uit een rijke familie. Ze schaamt zich voor haar vaders bedrijf. Toch krijgt ze twee aardige vriendinnen en een leuke vriend en wordt ze bekend om haar tekentalent. Het is het eerste deel uit een (in de VS succesrijke) serie van tot nu toe drie dagboeken van een onzekere puber die erg met zichzelf bezig is,…Lees verder

Over Rachel Renée Russell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Suna Lee and Rachel Renee Russell

Rachel Renée Russell (St. Joseph (Michigan), 13 maart 1959) is een Amerikaanse jeugdboekenschrijfster en advocate.

Ze bracht in juni 2009 het eerste deel uit van Dagboek van een muts (Engels: Dork Diaries), een reeks over een personage met autobiografische elementen, Nikki J. Maxwell. Van de reeks werden al vijf miljoen exemplaren verkocht in de oorspronkelijke versie. Boeken uit de reeks werden in 28 talen vertaald en in 35 landen uitgebracht. Het eerste deel van de reeks leverde haar een 2010 Children’s Choice Book of the Year Award op. De serie telt anno 2017 dertien boeken. In 2017 werd deel 10, Puppy Love, bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Russell schrijft ook jongensboeken. In 2017 verscheen in de serie Max Kruimel de eerste titel Superheld op sokken, gevolgd door Stank voor dank en Crimineel cool.

Privé

Ze heef…Lees verder op Wikipedia

Suggesties