Composteer mij

Pjeroo Roobjee (auteur)
+1
Composteer mij
×
Composteer mij Composteer mij

Composteer mij

Genre:
Een huurmoordenaar gaat naar een eiland om de vroegere minnaar van zijn vrouw te vermoorden, maar daar aangekomen blijkt de man al vermoord te zijn en komt de huurmoordenaar terecht in een bloedbad.
Onderwerp
Relaties
Titel
Composteer mij
Auteur
Pjeroo Roobjee
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2019
208 p.
ISBN
9789021417905 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De bijna dode huurmoordenaar Joe Beyls neemt het op zich om namens zijn pijprokende echtgenote Bernadette Beyls-Pichegru haar vroegere minnaar Miltiades Zidane te vermoorden. Hun zoektocht leidt naar het tropische eiland La Patraque, waar ze nog net de begrafenis van de gezochte Zidane kunnen bijwonen. Op het eiland lopen echter nog meer bijzondere types rond, die elkaar uiteindelijk op leven en dood bestrijden. Een bloedbad is het gevolg. ‘Composteer mij’ is oppervlakkig gezien een misdaadroman, maar in feite is het boek - zoals vaker bij de dikwijls gelauwerde Vlaamse kunstenaar/schrijver Pjeroo Robjee - een langdurige oefening in verschillende verteltechnieken en virtuoos taalgebruik. Dat levert soms werkelijk mooie en zelfs vermakelijke lyriek op, maar deze keer ontaardt zijn hersenspinsel te vaak in ronkende woordkakkerij, een taalorgie die alleen kan worden begrepen met de Dikke van Dale of een synoniemenwoordenboek bij de hand. Een taalorgie vermomd als misdaadroman. Het verha…Lees verder

Over Pjeroo Roobjee

Pjeroo Roobjee, pseudoniem van Dirk De Vilder, (Gent, 7 februari 1945) is een Vlaams kunstenaar.

Levensloop

Hij volgde lessen schilderen, tekenen en graveren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van zijn geboortestad en aan de voorbereidende afdeling van de Rijksacademie te Amsterdam. Hij is de vader van Merel De Vilder Robier en Remco De Vilder.

Hij is werkzaam als een veelzijdig kunstenaar: schilder, tekenaar, graficus, acteur, causeur, dichter, romancier, theatermaker, entertainer en zanger.

Zijn plastische zowel als zijn literaire bezigheden werden meermaals bekroond. Zo werd hij menig keer onderscheiden in de Prix de la Jeune Peinture, werd hij laureaat van de Leo J. Krynprijs voor zijn debuutroman De Nachtschrijver en ontving hij in 1984 de Eugène Baie-prijs. In 1994 werd hem de Louis Paul Boonprijs toegekend, in 1998 werd hij bekroond met de Arkprijs van het Vrije Woord en in 2004 werd hij l…Lees verder op Wikipedia