Boek
Nederlands
Nadat twee woonboten in brand zijn gestoken waarbij twee doden zijn te betreuren, is het niet duidelijk op wie de aanslag gericht was.
Titel
Vuurspel
Auteur
Peter Robinson
Vertaler
Valérie Janssen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Playing with fire
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Bruna, 2012 | Andere uitgaves
360 p.
ISBN
9789046114551 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

In deze spannende psychologische thriller is inspecteur Alan Banks na twintig jaar gescheiden van zijn vrouw Sandra, die op rijpere leeftijd opnieuw moeder is geworden. Op dit keerpunt in zijn leven is Banks ook nog gestopt met roken en vindt hij alleen nog troost in zijn single malt whisky en zijn ruime muziekcollectie. Wie de voorgeschiedenis van Peter Robinsons hoofdpersonage gevolgd heeft, beseft dat dit boek ontwikkelingen schetst die voortborduren op eerder werk. Vuurspel, geschreven in 2004, is inderdaad al de 14e Banks-detective (de 5e in Nederlandse vertaling) in een reeks waarin geen enkele titel ontgoochelt.

In de nabijheid van het universiteitsstadje Eastvale in Yorkshire worden in een mistige en koude januarinacht twee gekraakte woonboten in brand gestoken. De brandweer vindt twee verkoolde slachtoffers: op de ene boot een jonge drugsverslaafde, op de andere een plaatselijke tweederangsschilder. Inspecteur Banks en junior-inspecteur Annie Cabbot moeten in de…Lees verder
Op een koude dag branden er twee woonboten uit. Hierbij vallen twee slachtoffers: de zeventienjarige drugsverslaafde Tina en de kunstenaar Tom. Al snel blijkt de brand te zijn aangestoken en inspecteur Alan Banks en junior-inspecteur Annie Cabbot gaan op onderzoek uit. Tegen wie van de slachtoffers was de aanslag gericht? Aan verdachten is er geen gebrek. Banks zelf ontkomt maar net aan de dood. Veertiende roman met inspecteur Banks. Vlot te lezen detective, waarin de Engelse auteur zich weer een bekwaam verteller toont met veel aandacht voor de psychologie van de twee hoofdpersonen (vergelijkbaar met Ruth Rendell en Elizabeth George). Het verhaal zit goed in elkaar. De ontknoping is spannend. Een minpunt: de geroutineerde lezer ziet al in een vrij vroeg stadium waar het om draait en wie de onbekende moordenaar is. Kreeg drie sterren op de site Crimezone.nl. Pocketeditie, zeer kleine druk.

Over Peter Robinson

Peter Robinson kan verwijzen naar:

  • Peter Robinson (auteur), Engels auteur
  • Peter Robinson (politicus), Noord-Iers politicus
  • Peter Robinson (muzikant), toetsenist van Stealers Wheel
  • Peter Robinson (golf)
  • Peter Robinson (regisseur), regisseur van documentaires


Lees verder op Wikipedia

Suggesties