Het wapen van Sjeng

Pepijn Lanen (auteur)
+1
Het wapen van Sjeng
×
Het wapen van Sjeng Het wapen van Sjeng

Het wapen van Sjeng

Genre:
Vanuit een bizarre onderwaterwereld wordt nietsnut Chef naar de Trans-Atlantische vlakte gestuurd om daar de Blauwe Ridder op te sporen, maar daar is niemand wie hij lijkt te zijn.
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
Het wapen van Sjeng
Auteur
Pepijn Lanen 1982-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2019
248 p.
ISBN
9789026343797 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Met ‘Het wapen van Sjeng’ zet scifi-novelist Pepijn Lanen (1982) een bizarre onderwaterwereld neer waarin de meest absurde dingen gebeuren. Lanen is bekend van De Jeugd van Tegenwoordig, als rapper Faberyayo. Hij debuteerde met de roman ‘Sjeumig’ en schreef de succesvolle roman ‘Naamloos’* (2016). Zijn typische manier van schrijven zorgt voor indrukwekkende zinnen die de lezer het verhaal in trekken, maar die ook verwarrend kunnen zijn. Destructieve mechanische haaien, octopusmeisjes die een manicure krijgen en een orka in pak, in deze roman is alles mogelijk. HEN, een man-vrouwidentiteit, heeft de heerschappij over de onderwaterwereld. HEN heeft nietsnut Chef naar de Trans-Atlantische vlakte gestuurd om de Blauwe Ridder op te sporen. Samen met zijn gids, Anton, probeert Chef aan de hand van mysterieuze kaarten de verblijfplaats van de Ridder te vinden. Niemand is echter wie ze lijken te zijn en voor Chef het weet wordt hij meegesleurd in een bizarre afloop van deze speurtocht. Een fa…Lees verder

Over Pepijn Lanen

CC BY 3.0 - Foto van/door Magnetron Music

Pepijn Adriaan Lanen (Utrecht, 4 augustus 1982), artiestennaam Faberyayo, is een Nederlandse rapper die deel uitmaakt van rapgroep De Jeugd van Tegenwoordig en popgroep Le Le. Hij schrijft verhalen en columns voor diverse tijdschriften en debuteerde in 2013 als auteur met de verhalenbundel Sjeumig. In januari 2016 verscheen zijn debuutroman Naamloos.

Persoonlijk

Lanen is opgegroeid in Utrecht, waar hij naar de Kathedrale Koorschool Utrecht ging. De middelbare school voltooide hij aan het Christelijk Gymnasium Utrecht. Hij verhuisde naar Amsterdam, waar hij Europese studies studeerde aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie was hij kortstondig lid van de studentenvereniging SSRA.

Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

Carrière

Lanen richtte in 2000 samen met zijn neef Nils Kenninck, zijn broer Sander Lanen en B…Lees verder op Wikipedia