Boek
Nederlands

Avonturen op de maan

Pepijn Lanen (auteur)
Verzameling columns van de rapper en schrijver (1982) over het dagelijks leven, zijn gezin en de optredens met De Jeugd van Tegenwoordig.
Extra onderwerp
3 sterren (Humo)
Titel
Avonturen op de maan
Auteur
Pepijn Lanen 1982-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2022
299 p.
ISBN
9789026360329 (paperback)

Besprekingen

PEPIJN LANEN Avonturen op de maan

*****

Pepijn ‘Faber­ yayo’ Lanen laat zich naast zijn leven als hiphoproyal met De Jeugd van Tegenwoordig steeds meer als schrijver zien. Na onder meer de roman ‘Naamloos’ en het persoonlijke ‘Vad3r’ bun­ delt hij nu 151 columns die hij de afgelopen jaren als nieuwsbrie­ ven heeft rondgemaild. Of zoals hij het zelf noemt: herinneringen van een vreemde die met liefde op uw digitale deurmat verschij­ nen. Lanen legt overpeinzingen over het vaderschap op de virtuele dorpel, afgewisseld met blikken op het artiestenbestaan en nos­

talgische mijmeringen over de raves uit zijn jeugd: ‘Soms raak­ ten we al onze spullen kwijt, soms alleen ons verstand.’ Voor fans van mooie zinnen zonder preten­ tie ligt er op elke pagina een glim­ lach klaar, zoals deze parel die van het leven een sneaker maakt: ‘Het moet wringen, anders weet je niet dat je een litte schoen aan­ hebt.’ Als u struike…Lees verder

Een bundeling van columns van rapper en auteur Pepijn Lanen. De lezer krijgt een inkijk in zijn gezinsleven met vrouw en kinderen, de optredens met De Jeugd van Tegenwoordig en de dagelijkse ergernissen. In grappige en toegankelijke stijl geschreven. Pepijn Lanen (Utrecht, 1982) is auteur, acteur, zanger en rapper.

Over Pepijn Lanen

CC BY 3.0 - Foto van/door Magnetron Music

Pepijn Adriaan Lanen (Utrecht, 4 augustus 1982), artiestennaam Faberyayo, is een Nederlandse rapper die deel uitmaakt van rapgroep De Jeugd van Tegenwoordig en popgroep Le Le. Hij schrijft verhalen en columns voor diverse tijdschriften en debuteerde in 2013 als auteur met de verhalenbundel Sjeumig. In januari 2016 verscheen zijn debuutroman Naamloos.

Persoonlijk

Lanen is opgegroeid in Utrecht, waar hij naar de Kathedrale Koorschool Utrecht ging. De middelbare school voltooide hij aan het Christelijk Gymnasium Utrecht. Hij verhuisde naar Amsterdam, waar hij Europese studies studeerde aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie was hij kortstondig lid van de studentenvereniging SSRA.

Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

Carrière

Lanen richtte in 2000 samen met zijn neef Nils Kenninck, zijn broer Sander Lanen en B…Lees verder op Wikipedia