Victor raakt via Elena betrokken bij een schietpartij, waarbij een agent verlamd raakt. Hij belandt in de gevangenis en de agent trouwt met Elena. Hun levens raken verstrikt in een psychologisch spel.
Titel
Carne trémula
Regisseur
Pedro Almodóvar
Naar het werk van
Ruth Rendell
Acteur
Javier Bardem Francesca Neri Liberto Rabal Angela Molina José Sancho
Taal
Spaans
Parallelle titel
Live flesh
Uitgever
Cinéart, [2021] | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
1997
Speelduur
97 min.
Aantekening
Spaans gesproken, Nederlandse ondertiteling
EAN
5051083167970
mooov

Besprekingen

Spaans drama (1997) van Pedro Almodóvar (Dolor y gloria, Volver, Hable con ella). Met Javier Bardem (No country for old men), Liberto Rabal, Francesca Neri en Penelope Cruz (Volver). Naar een roman van Ruth Rendell. Won een Goya voor beste mannelijke bijrol. Victor vrijt met Elena in een disco. Als hij haar later opzoekt, voelt ze zich bedreigd en pakt een pistool. De politie arriveert en het pistool gaat af. Victor komt in de cel, een agent in een rolstoel, maar hij wordt ster van de Paralympics en trouwt met Elena. Daardoor raakt Victor geobsedeerd door wraakgedachten. Beoordeling IMDb: 7.4. VPRO Cinema: ‘Almodóvars grillige melodrama onderzoekt hoe de levens van verschillende mensen bepaald worden door één enkel revolverschot (...) intense film over dood, toeval, lot en schuld’ (3 sterren). Pauline Kleijer (Filmkrant maart ’98): ‘mooie verdoolde zielen beleven onwaarschijnlijke avonturen en de kijker wordt tijdelijk ontvoerd naar een sensuele, gestileerde wereld waarin alles mogeli…Lees verder

Over Pedro Almodóvar

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Pedro Almodóvar Caballero (Calzada de Calatrava, 25 september 1949) is een Spaanse filmregisseur.

Almodóvar begon zijn carrière in de jaren van de movida madrileña. Na de dood van Franco en het proces van democratisering dat daarop volgde, uitten jonge kunstenaars zich met werk dat als provocerend, soms zelfs choquerend werd ervaren. In zijn films komen nu nog steeds (maar in die tijd helemaal) thema's als prostitutie, homoseksualiteit, drugsgebruik, travestie, transseksualiteit en misstanden in de katholieke kerk aan de orde.

De regisseur heeft een sterke voorkeur voor een aantal actrices die in veel van zijn films terugkeren, zoals:

  • Carmen Maura (treedt op in 7 films van Almodóvar)
  • Chus Lampreave (7 films)
  • Rossy de Palma (8 films)
  • Penélope Cruz (7 films en 1 korte film)
  • Marisa Paredes (5 films)
  • Cecilia Roth (5 films)
  • Julieta Serrano (5 films)
  • Victoria Abril (4 films)
  • K…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek