Boek
Engels

Sleep no more : six murderous tales

P.D. James (auteur), Peter Kemp (inleider)

Sleep no more : six murderous tales

Zes misdaadverhalen.
Titel
Sleep no more : six murderous tales
Auteur
P.D. James
Inleider
Peter Kemp
Taal
Engels
Uitgever
London: Faber & Faber, 2018 | Andere uitgaves
172 p.
ISBN
9780571339884 (paperback)

Besprekingen

Postume bundel misdaadverhalen van deze in 2014 overleden bekende Britse misdaadauteur, eerder in verzamelbundels of tijdschriften verschenen tussen 1973 en 2005. In deze verhalen gaat het niet zo zeer om wie het gedaan heeft (dat weet de lezer vaak al snel) of over gerechtigheid, maar om het waarom en het hoe. Op het eerste oog zijn het knusse misdaadverhalen in prettige, traditionele Engelse settings, zoals ‘The Murder of Santa Claus’, een klassieker die zich afspeelt in een Engels landhuis op kerstavond 1939. Maar achter die façades is er niet veel knussigheid meer te vinden. In ‘The Yo-Yo’ vindt een oude man op zolder een jojo terug die, toen hij op kostschool zat, een belangrijke rol speelde bij de dood van een leraar. Ronduit luguber is het verhaal met de veelzeggende titel ‘The Girl Who Loved Graveyards’ en in ‘The Victim’ leef je zo mee met de moordenaar in zijn voorbereidingen van een moord dat je onwillekeurig hoopt dat het lukt. Zes intelligent en bedachtzaam geschreven mis…Lees verder

Over P.D. James

Phyllis Dorothy James (Oxford, 3 augustus 1920 – Oxford, 27 november 2014) was een Britse schrijfster die publiceerde onder de naam P.D. James. Zij is vooral bekend door een serie van veertien detectiveromans met als hoofdpersoon de politieman Adam Dalgliesh. Bijna al deze romans zijn verfilmd.

James wordt gezien als een detectiveschrijfster in de traditie van Agatha Christie en Dorothy Sayers. Ze wordt gewaardeerd om haar bijna literaire schrijfstijl en de grondigheid waarmee ze de thema’s in haar romans onderzocht. Veel van haar romans spelen zich af in gesloten gemeenschappen zoals een ziekenhuis, een seminarie of een klein kantoor. Naast haar schrijverschap vervulde James tal van functies in het Britse maatschappelijke leven. Zij werd in 1991 in de adelstand verheven en was als Barones James of Holland Park lid van het Britse Hogerhuis voor de Conservatieve Partij.

Biografie

Phyllis Dorothy James was de dochter van S…Lees verder op Wikipedia