Als een rivier : gedachten en impressies

Paulo Coelho (auteur), Piet Janssen (vertaler)
+1
Als een rivier : gedachten en impressies
×
Als een rivier : gedachten en impressies Als een rivier : gedachten en impressies

Als een rivier : gedachten en impressies

Genre:
Columns van de Braziliaanse schrijver (1947- ) over uiteenlopende onderwerpen als muziek, religie, schrijverschap, filosofie en dagelijkse ervaringen.
Onderwerp
Esoterie
Titel
Als een rivier : gedachten en impressies
Auteur
Paulo Coelho
Vertaler
Piet Janssen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Portugees
Oorspr. titel
Ser como o rio que flui
Uitgever
Utrecht: De Arbeiderspers, 2013 | Andere uitgaves
232 p.
ISBN
9789029585033 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De Braziliaanse bestseller-auteur Paulo Coelho kenmerkt zich in zijn romans als een ongecompliceerd verteller die op handige wijze religieus-esoterische bagage verpakt in vlotte verhalen waarin het leven en de zin daarvan centraal staan. Het verslavende van zijn oeuvre ligt in de handige verbinding die hij legt tussen de herkenbare dagelijkse realiteit enerzijds, en de wereld van de magie en van de transcendente waarden anderzijds. Dat is niet anders in deze recente publicatie, waarin een honderdtal columns die hij tussen 1998 en 2005 publiceerde worden gebundeld.

Daarin wordt bv. iemand overvallen door een fikse regenbui, terwijl hij een paraplu in zijn verder geparkeerde auto had liggen. De conclusie is dat dit een teken van God moet zijn, waarmee Hij aangeeft dat wij "altijd beschikken over de middelen om de stormen van het leven te trotseren, maar meestal liggen ze ergens diep in ons hart opgeslagen, en als we ze vinden, is het te laat". Dit soort frêle metafysische overw…Lees verder
Paulo Coelho is bekend geworden door zijn boeken 'De alchemist' en 'Elf minuten'. Hoewel Braziliaan van origine, woont hij elders en reist hij de hele wereld af. Wat hij zoal meemaakt en wat hij overweegt, vinden wij terug in zijn wekelijkse columns die in verschillende landen verschijnen. In dit boek treffen wij een selectie daaruit aan. Dat gaat over allerlei onderwerpen zoals het schrijverschap, muziek, filosofie, religieuze ervaringen etc. Het zijn allemaal stukjes van een tot drie bladzijden die heel gemakkelijk weglezen, maar tegelijk blikverruimend zijn. Vanwege het universele karakter van de columns en de betrekkelijke eenvoud waarin ze geschreven zijn, is dit boek geschikt voor een redelijk grote groep lezers. Kleine druk.

Over Paulo Coelho

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nrkbeta

Paulo Coelho (Rio de Janeiro, 24 augustus 1947) is een Braziliaanse schrijver, wiens werk in de gehele wereld wordt gelezen.

Levensloop

Paulo Coelho (1947) is in Rio de Janeiro geboren. Hij heeft rechten gestudeerd, maar hij is met deze studie gestopt toen hij merkte dat hij zijn studie verwaarloosde. Hij wilde zijn droom verwezenlijken om schrijver worden. Zijn vader beschouwde zijn vroege interesse in de literatuur als een vorm van afwijkend gedrag. Pogingen om hem te "genezen" versterkten echter zijn artistieke belangstelling, die hij uitleefde in de hippie-beweging van Brazilië. Zijn studie rechten staakte hij in 1970 om te gaan reizen door het Latijns-Amerikaanse continent, en naar Europa. Na een periode in Amsterdam, waar Coelho op zoek naar zichzelf is, verdiept hij zich onder andere in magie en occulte boeken.

Hij keert in 1973 terug naar Brazilië en gaat popsongs schrijven. Hij schrijft liedjes voor Raul Seixas,…Lees verder op Wikipedia