Boek
Nederlands

Bergen aan zee : roman

Pauline Slot (auteur)
Een bekende Nederlandse bergbeklimmer zoekt steeds nieuwe ervaringen en gevaren op terwijl zijn echtgenote thuisblijft met hun dochter. Na een familietragedie vraagt de echtgenote zich af waar de grens van liefde ligt.
Onderwerp
Relaties, Bergsport
Extra onderwerp
Knack Encore
Titel
Bergen aan zee : roman
Auteur
Pauline Slot
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers, 2022
264 p.
ISBN
9789029545655 (paperback)

Besprekingen

Een psychologische roman over schuilen en voluit leven, vrijheid en verbondenheid en de zoektocht naar een eigen weg. De lezer volgt het verhaal van Edie Berlage die getrouwd is met de bekendste bergbeklimmer van Nederland, Berend Berlage. Aanvankelijk volgt ze hem de bergen in tot ze een dochter krijgen. Berend blijft klimmen en gevaren opzoeken, ook als dat tot controverses en een familietragedie leidt. Waar ligt de grens van liefde en wat als deze wordt overschreven? Gebaseerd op bekende gebeurtenissen uit de Nederlandse klimgeschiedenis. Geschreven in een prettige, vriendelijke stijl. Pauline Slot (1960) is auteur van romans en non-fictie, waaronder ‘Zuiderkruis', ‘Soerabaja' en 'De hond als medemens'. Ze doceert creative writing aan de Universiteit Leiden en woont afwisselend in Warmond en de Duitse Eifel. Van haar boeken werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht.

Over Pauline Slot

Pauline Slot (Den Haag, 1960) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Slot bracht haar jeugd in Den Haag en Zoetermeer door. Ze studeerde Nederlands aan de Rijksuniversiteit Leiden met als specialisatie taalbeheersing. In 1988 ging ze werken aan de Universiteit van Amsterdam. Daar schreef ze een proefschrift over retorische vragen, dat in 1995 in een gepopulariseerde versie verscheen onder de titel Vroeg ik jou wat?. In 1993 ging zij 15 maanden op wereldreis per fiets door Australië, Nieuw-Zeeland en Canada en bezocht Fiji en de Cookeilanden. Haar ervaringen inspireerden haar tot haar debuutroman Zuiderkruis, die in 1999 verscheen en waarvan inmiddels ruim 130.000 exemplaren verkocht zijn. Ze heeft een eigen bedrijf voor freelance redactie en schrijftraining.

Bibliografie

Inleidende publicaties TaalbeheersingLees verder op Wikipedia