Luisterboek
Nederlands

Zilvertand

Paul Van Loon (auteur), Victor Löw (verteller)
+1
Zilvertand
×
Zilvertand Zilvertand
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dolfje heeft het naar zijn zin bij zijn vriend Timmie thuis. Maar al snel belandt hij in een avontuur met een weerwolvenvanger
Onderwerp
Weerwolven
Extra onderwerp
LUI, GRV, luisterboeken
Titel
Zilvertand
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Verteller
Victor Löw 1962-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, © 2018
2 cd's
Speelduur
ca. 130 min.
ISBN
9789025874810

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door acteur Victor Löw. Dolfje heeft het naar zijn zin bij zijn vriend Timmie thuis. Dan belt op een dag een vreemdeling aan die Dolfje als zijn pleegkind opeist. Maar opa Weerwolf vertrouwt de man niet. Het blijkt de beruchte Oom Zilvertand te zijn die allerlei vreemde wezens, en dus ook weerwolven, wil verzamelen. Samen met een eveneens gevangen kleine vampier weet Dolfje te ontsnappen. Derde deel in de Dolfje Weerwolfje-serie, dat heel goed los te luisteren is. Het verhaal is lekker spannend en geheimzinnig, met humor geschreven in een vlotte stijl, in korte zinnen, zonder moeilijke woorden of zinsconstructies. Victor Löw leest met veel gevoel voor: hij gaat helemaal op in het verhaal en neemt de luisteraar daarin mee. Samen met bijpassende geluiden en muziek komt het verhaal echt tot leven. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties