Luisterboek
Nederlands

Weerwolfnachtbaan

Paul Van Loon (auteur), Erik Van Muiswinkel (verteller), Emma Van Muiswinkel (verteller)
Na een schoolreisje naar De Efteling is Noura verdwenen. Opa weerwolf, Leo en Timmie gaan samen met Dolfje terug om haar te zoeken. Zouden de zeven heksen er iets mee te maken hebben? Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Weerwolven
Extra onderwerp
LUI, GRV
Titel
Weerwolfnachtbaan
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Verteller
Erik Van Muiswinkel  (inlezer) Emma Van Muiswinkel  (inlezer)
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2017
2 cd's
Speelduur
ca. 160 min.
ISBN
9789025872571

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door Erik van Muiswinkel en zijn dochter Emma. Als de klas van Dolfje terugkeert van een schoolreisje naar De Efteling, is Noura, Dolfjes weerwolfvriendinnetje, niet meegekomen. Opa weerwolf, Leo en Timmie gaan samen met Dolfje terug om haar te zoeken. Daar ontdekken ze dat zeven heksen de Nacht van de Macht van Acht vieren, waarbij Noura geofferd moet worden om de achtste heks weer tot leven te brengen. Dit deel is onafhankelijk van de andere Dolfje Weerwolfje-verhalen te volgen. Opnieuw een humoristisch en spannend verhaal, geschreven in een vlotte stijl, zonder moeilijke woorden of zinsconstructies. In de jacht op de heksen verspringt het perspectief steeds van de zoektocht van opa en Leo naar die van Dolfje en Tim. Dat is soms storend, maar vergroot ook de spanning. Een aantrekkelijk verhaal voor kinderen vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties