Boek
Nederlands

Het griezelhandboek

Paul Van Loon (auteur), Caren Limpens (illustrator)
+1
Het griezelhandboek
×
Het griezelhandboek Het griezelhandboek
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Informatie over vampiers, weerwolven, monsters, spoken, heksen, griezelfilms en griezelboeken. Met donkere zwart-witte tekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Het griezelhandboek / Paul Van Loon ; met bijdragen van Eddy C. Bertin (griezelfilms) en Jack Didden (klassieke griezelboeken)
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Caren Limpens
Taal
Nederlands
Editie
Dertiende, herziene druk
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2017
167 p. : ill.
ISBN
9789025873066 (hardback)

Besprekingen

Zoals de titel belooft, is dit een heus handboek over griezelige figuren en fenomenen: vampiers, weerwolven, geesten, etc. Verder bijdragen van andere auteurs over griezelfilms en over drie klassiekers uit de griezelliteratuur. Achterin een lijst met griezelboeken voor kinderen. Literaire elementen worden handig verweven met historische gebeurtenissen en actuele anekdotes, zodat je als lezer soms niet meer weet wat je moet geloven (maar dat is wellicht ook de bedoeling). Het boek staat barstensvol informatie uit 'De andere werkelijkheid' speciaal bijeengegaard ten behoeve van 'De griezelkunstenaar', in korte stukjes met een streep humor. De auteur treft precies de goede verteltoon: jongensachtig, soms bijna samenzweerderig. De sombere potloodtekeningen passen uitstekend bij de sfeer van het boek. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia