Boek
Nederlands

Boven op tante Agaat

Paul Van Loon (auteur), Wim Hofman (illustrator)
+1
Boven op tante Agaat
×
Boven op tante Agaat Boven op tante Agaat
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Willie (8) gaat met zijn dunne knijptante naar de dierentuin. Daar komt tante onder een olifant. Willie bedenkt iets geks om haar te redden. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Boven op tante Agaat
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Wim Hofman
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2008 | Andere uitgaves
33 p. : ill.
ISBN
9789027668752

Besprekingen

Willie (8) haat zijn dunne, ongezellige tante Agaat. Hij probeert haar bezoek te verhinderen, maar dat mislukt. Hij moet met haar naar de dierentuin, roofvogels kijken (een treffende gelijkenis met tante). Als een van de olifanten boven op tante gaat zitten, biedt dat voor Willie mogelijkheden. Een leesboekje met goede plot en spanning. De woordkeus is vaak origineel. De zinslengte is tot negen woorden, merendeels enkelvoudige zinnen, AVI-E4. Goede bladspiegel: ieder nieuw aspect krijgt een nieuwe alinea; grote letter. De illustraties van Wim Hofman zijn kleurrijke schilderijtjes met een enkele collage. Deel van de reeks 'Lees! met Paul van Loon'*. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Boven op tante Agaat

Willie baalt, want tante Agaat komt op bezoek. Tantes zijn doorgaans lief en gezellig, maar tante Agaat is echt een afschuwelijk mens. Hij doet de voordeur op slot, zodat ze niet binnen kan. Jammer genoeg vergeet hij de achterdeur. Onmiddellijk begint ze te commanderen: ze wil iets eten, na haar bad moet Willie de badkamer opruimen. Tot overmaat van ramp moet hij mee naar de dierentuin, waar tante Agaat enkel maar naar de roofvogels wil kijken, dieren met wie ze een treffende fysieke gelijkenis vertoont. O jee, bij de olifanten loopt het mis: een van de olifanten gaat boven op tante Agaat zitten, en ze is zo plat als een vijg. Wat nu? Snel rolt Willie haar op tot een bal en duwt haar naar huis. Thuis pompt hij haar weer op met een fietspomp. En zo verandert de magere, strenge tante Agaat in een ronde en gezellige tante. Dit is een grappig leesboekje met een goed en fantasierijk verhaal en voldoende spanning. Het is goed aangepast aan jonge lezertjes: eenvoudige, maar treffende woor…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlandse kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties