Boek
Engels

A dead hand : a crime in Calcutta

Paul Theroux (auteur)

A dead hand : a crime in Calcutta

Genre:
Een Amerikaanse filantrope vraagt een schrijver, die tijdelijk in Calcutta verblijft, om een mogelijke moord uit te zoeken.
Onderwerp
Schrijverschap, India
Titel
A dead hand : a crime in Calcutta
Auteur
Paul Theroux
Taal
Engels
Editie
2
Uitgever
London: Hamilton, 2009
264 p.
ISBN
9780241144633 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

De Amerikaanse reiziger/schrijver Delfont (de ik-figuur) is in Calcutta, én heeft een writers block. Op verzoek van de Amerikaanse Mrs. Unger, een alom aanbeden weldoenster, gaat hij amateur-detective spelen. De vriend van haar zoon heeft een kinderlijkje gevonden in zijn hotelkamer en is daarom gevlucht. Delfont komt volledig in de ban van de sensuele Mrs. Unger. Via een ex-medewerkster van het hotelletje krijgt hij een kinderhandje dat hij laat analyseren. Langzaam ontdekt hij wat er zich afspeelt rond de zo populaire Mrs. Unger. Het woord ‘hand’ staat in dit verhaal voor: het niet kunnen schrijven, het kinderhandje, en de magische handen van Mrs. Unger die tantra-massages op de hoofdpersoon loslaat. De auteur kan niet kiezen tussen een reisverhaal (sfeervolle beschrijvingen), slaapverwekkende erotische massages en een thriller, zodat het geheel een ietwat flauwe mix wordt. Ook Paul Theroux is even aanwezig als personage, en de fans (dit is boek 31) zullen dit boek geweldig vinden. …Lees verder

Over Paul Theroux

CC BY 3.0 - Foto van/door Ramnarasimhan

Paul Edward Theroux (Medford (Massachusetts), 10 april 1941) is een Amerikaans schrijver van reisverhalen en romans. Zijn bekendste werk is The Great Railway Bazaar (1975), een verhaal over een treinreis vanuit Groot-Brittannië door West- en Oost-Europa en Azië tot aan Japan en weer terug. Naast reisboeken schrijft hij fictie. Een bekende roman is The Mosquito Coast die werd verfilmd.

Levensloop

Theroux groeide op in zijn geboorteplaats in een katholiek gezin met zeven kinderen. Zijn vader was van Frans-Canadese en zijn moeder van Italiaanse afkomst.
In 1959 slaagde hij voor de middelbare school, waarop hij ging studeren aan de Universiteit van Maine. Daar was hij actief in de beweging tegen de Vietnamoorlog. Voor het beëindigen van de opleiding stapte hij over naar de Universiteit van Massachusetts, waar hij schrijflessen volgde. In 1963 studeerde Theroux af met een "Bachelor of Arts degree".
Aan de uni…Lees verder op Wikipedia