Boek
Meertalig

Tekenen van onschuld : gedichten

Patti Smith (auteur), Katelijne De Vuyst (vertaler)
Beelden uit haar jeugd, verwijzingen naar de Bijbel, reacties op actuele gebeurtenissen: de gedichten in de nieuwe bundel zijn een amalgaam van beelden, indrukken en reflecties samengesmolten tot een hermetische poëzie, die zich niet bij eerste lezing gewonnen geeft. Najaar 2005 verscheen in Amerika de nieuwe dichtbundel van dichteres, beeldend kunstenares en poplegende Patti Smith, onder de tite
Titel
Tekenen van onschuld : gedichten / Patti Smith ; vert. door Katelijne de Vuyst
Auteur
Patti Smith
Vertaler
Katelijne De Vuyst
Taal
Meertalig
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Auguries of innocence
Uitgever
Sliedrecht: Wagner & Van Santen, 2006
113 p.
Aantekening
Gedichten in het Engels en het Nederlands
ISBN
90-76569-55-X

Over Patti Smith

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Klaus Hiltscher

Patricia Lee (Patti) Smith (Chicago (Illinois), 30 december 1946) is een Amerikaanse singer-songwriter en dichteres. Zij wordt beschouwd als een van de grondleggers van het punkgenre in New York. Vandaar ook haar bijnaam "The Godmother of Punk". Haar werk is een fusie van rock en poëzie.

Smiths bekendste nummer is "Because the Night", dat ze samen schreef met Bruce Springsteen. Het nummer bereikte de 13e plaats in de Billboard Hot 100 in 1978.

In 2005 werd Smith benoemd tot Commandeur in de Franse Ordre des Arts et des Lettres door de Franse minister van cultuur en in 2007 werd haar naam toegevoegd in de Rock and Roll Hall of Fame in Ohio. Op 17 november 2010 won ze de National Book Award voor haar memoires Just Kids. In 2011 won Smith een Polar Music Prize.

Biografie

Patricia Lee Smith werd geboren in Chicago. Haar moeder, Beverly, was een dienster, haar vader, Grant, was arbeider bij Honeywell. Ze b…Lees verder op Wikipedia

Suggesties