Boek
Nederlands

Van onze verslaggever ter plaatse

+1
Van onze verslaggever ter plaatse
×
Van onze verslaggever ter plaatse Van onze verslaggever ter plaatse

Van onze verslaggever ter plaatse

Persoonlijke ervaringen van de Nederlandse journalist (1957) tijdens zijn werk als oorlogsverslaggever tijdens diverse gewapende conflicten.
Extra onderwerp
Gompel, Patrick van
Titel
Van onze verslaggever ter plaatse
Auteur
Patrick Van Gompel
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2021
327 p., [24] p. platen
ISBN
9789464340693 (paperback)

Besprekingen

Patrick van Gompel is vooral oorlogsverslaggever. Het brengt hem in oorlogsgebieden als Libië, Irak, Somalië, Rwanda en Oekraïne. Een gevaarlijk beroep, dat blijkt wel uit dit boek. Zo heeft zijn chauffeur die hem midden in de opstand tegen Kadhafi in februari 2011 van de Tunesische grens naar Tripoli brengt, maar één arm en één oog. En bij de schietpartijen op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev in februari 2014 staat in zijn hotelkamer plotseling iemand met een pistool te zwaaien die hem waarschuwt voor scherpschutters. Naast zijn verhalen over zijn ervaringen als oorlogsverslaggever is er ook het verhaal dat hij naar Marokko gaat na een tip dat president Mobutu van Zaïre op sterven ligt in Rabat. Net als hij op het punt staat om teleurgesteld Marokko te verlaten omdat Mobutu nog niet is overleden, wordt op 8 september 1997 bekend dat Mobutu inderdaad is overleden. Patrick van Gompel is een uitstekende verteller en dit boek geeft een boeiend inzicht in de wijze waarop diverse van zi…Lees verder

Over Patrick Van Gompel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Patrick Van Gompel (Turnhout, 15 januari 1957) is een Vlaamse journalist.

Biografie

Van Gompel heeft aan de Ufsia (tegenwoordig Universiteit Antwerpen) een jaar politieke en sociale wetenschappen gestudeerd, daarna een jaar moraalfilosofie aan de Universiteit Gent. Beide studies heeft hij niet verder afgemaakt.

Van 1978 tot 1981 werkte hij als freelance bij allerlei weekbladen en kranten. Van 1981 tot 1989 was hij verbonden aan de BRT 2, omroep Antwerpen. Op 15 mei 1989 begon hij te werken bij de VTM-nieuwsredactie. Eind 2021 ging hij na een carrière van 44 jaar op pensioen.

Van Gompel is getrouwd en heeft twee zonen.

Strips

Van Gompel staat bekend als een groot liefhebber van strips. Als krantenjournalist recenseerde hij nieuwe albums voor het weekblad Robbedoes (blad) en Wordt Vervolgd. Ook verzamelt hij stripverhalen, wijdt vaak reportages aan het onderwerp en organise…Lees verder op Wikipedia