Boek
Nederlands

Zullen we samen schuilen? : een kleine jongen in Oradour

+1
Zullen we samen schuilen? : een kleine jongen in Oradour
×
Zullen we samen schuilen? : een kleine jongen in Oradour Zullen we samen schuilen? : een kleine jongen in Oradour

Zullen we samen schuilen? : een kleine jongen in Oradour

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
In Frankrijk brandde in 1944 de Waffen-SS het vredige dorpje Oradour-sur-Glane plat, maar een kleine jongen ontsnapt.
Titel
Zullen we samen schuilen? : een kleine jongen in Oradour
Auteur
Patricia De Landtsheer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: De Vries-Brouwers, 2014 | Andere uitgaves
117 p. : ill.
ISBN
9789059277113 (paperback)

Besprekingen

In Frankrijk brandde in 1944 de Waffen-SS het vredige dorpje Oradour-sur-Glane plat. Nagenoeg de hele bevolking werd uitgemoord. Waarom? Werd het dorp verward met de verzetshaard Oradour-sur-Vayres? De auteur werd geraakt door wat Roger Godfrin overkwam. Dit jongetje van nog geen acht overleefde, maar zijn familie niet. De schrijfster heeft zijn verhaal opgetekend, zij het met enige verdichting. Roger, een slim joch, voelt de dreiging van de Duitsers en volgt zijn intuïtie: hij verschuilt zich. Lichtgewond slaat hij op de vlucht. Hij vindt opvang in een kasteeltje, waar hij hoort wat er in Oradour gebeurd is. Tegen beter weten in gelooft Roger dat zijn ouders, zussen en broertje ontkomen zijn en hij gaat terug naar het dorp, ’s nachts, samen met zijn aanhankelijke hondje Bobby. Na een zware vluchtreis vindt Roger ten slotte een nieuw thuis bij familie, maar hij is voor altijd beschadigd. Dit verhaal raakt de lezer, vanwege de historische werkelijkheid en vanwege de invalshoek van een …Lees verder

Over Patricia De Landtsheer

Patricia De Landtsheer (Dendermonde, 7 februari 1952) is een Vlaams auteur van jeugdboeken. Ze schreef ook enkele romans.

De Landtsheer is getrouwd en heeft een dochter. Oorspronkelijk wilde ze lerares worden, maar door omstandigheden kwam het daar niet van. Ze geeft jaarlijks veel schoollezingen.

Bibliografie

  • 1979 Boeketpoëzie-Tien dichteressen (Scribae)
  • 1983 Vluchtheuvel (De Kleine Uitgeverij)
  • 1986 Sporen (De Nederlanden/Antwerpen)
  • 1993 Nog even naar Jan (Clavis)
  • 1994 Ploef (Clavis)
  • 1995 Ze zeggen dat ik stink (Clavis)
  • 1996 Heikje Heks (Clavis)
  • 1997 De grote oorlog van Martinus (Abimo)
  • 1998 Gekke Mon (uitgeverij De Eenhoorn)
  • 1999 Heikje helpt een handje (Clavis)
  • 2000 Aan het eind van de tunnel (De Vries-Brouwers)
  • 2000 Ploef en het Ruisbee…Lees verder op Wikipedia