Boek
Nederlands

De zoete zucht der dingen : gedichten

De zoete zucht der dingen : gedichten

Over de auteur: Patricia De Landtsheer (° Dendermonde 1952) is jeugdauteur en schreef de afgelopen decennia tientallen succesrijke boeken, waarvan enkele bekroond. Bij het jonge publiek is zij vooral gekend van de 'Heikje heks'-cyclus, 'Ploef' en themaboeken over de IIde Wereldoorlog, heksenvervolging, rouwverwerking bij jongeren en drugs. Sinds 1998 is zij organisator van het tweejaarlijkse poëzi
Titel
De zoete zucht der dingen : gedichten
Auteur
Patricia De Landtsheer
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Berghmans, 2008
63 p.
ISBN
9789070959777

Over Patricia De Landtsheer

Patricia De Landtsheer (Dendermonde, 7 februari 1952) is een Vlaams auteur van jeugdboeken. Ze schreef ook enkele romans.

De Landtsheer is getrouwd en heeft een dochter. Oorspronkelijk wilde ze lerares worden, maar door omstandigheden kwam het daar niet van. Ze geeft jaarlijks veel schoollezingen.

Bibliografie

  • 1979 Boeketpoëzie-Tien dichteressen (Scribae)
  • 1983 Vluchtheuvel (De Kleine Uitgeverij)
  • 1986 Sporen (De Nederlanden/Antwerpen)
  • 1993 Nog even naar Jan (Clavis)
  • 1994 Ploef (Clavis)
  • 1995 Ze zeggen dat ik stink (Clavis)
  • 1996 Heikje Heks (Clavis)
  • 1997 De grote oorlog van Martinus (Abimo)
  • 1998 Gekke Mon (uitgeverij De Eenhoorn)
  • 1999 Heikje helpt een handje (Clavis)
  • 2000 Aan het eind van de tunnel (De Vries-Brouwers)
  • 2000 Ploef en het Ruisbee…Lees verder op Wikipedia