Boek
Nederlands

Snobisme voor beginners

+1
Snobisme voor beginners
×
Snobisme voor beginners Snobisme voor beginners

Snobisme voor beginners

Genre:
Columns over uiteenlopende attributen van het luxe leven.
Onderwerp
Materialisme
Extra onderwerp
Snobisme, columns
Titel
Snobisme voor beginners
Auteur
Oscar Van den Boogaard
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Thomas Rap, 2008
253 p.
Aantekening
Publicatie gebaseerd op columns, verschenen in De Standaard Magazine en Knack Weekend
ISBN
9789060057605

Besprekingen

Van den Boogaard (1964) is een nationaal en internationaal gewaardeerd romancier. Daarnaast is hij een kosmopoliet, die in Berlijn, Antwerpen of Montreal woonde en veel reisde. Voor het magazine van de Belgische krant De Standaard schreef hij ultrakorte columns over het goede leven, geld, smaak, stijl, reizen, luxe, design, lifestyle, mode, wonen. Van den Boogaard schrijft geestig, heel persoonlijk en prikkelend. Hij is excentriek en origineel zonder er de nadruk op te leggen. Deze columns zijn even verslavend als luxe goederen: je leest het boek uit alsof je een doos bonbons hebt waarvan je niet kan afblijven. Literair vernieuwend is het geenszins, maar onderhoudend, geestig en sprankelend geschreven volop. Verzorgde uitgave.

Over Oscar Van den Boogaard

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Marcel Lennartz

Oscar van den Boogaard (Harderwijk, 30 mei 1964) is een Nederlandse schrijver.

Leven en werk

Van den Boogaard groeide op in Suriname en in Nederland. Hij werkte korte tijd op een advocatenkantoor alvorens zich fulltime aan het schrijven te wijden.

Onder zijn eigen naam publiceerde hij romans bij Querido, De Arbeiderspers, De Prom en De Bezige Bij. Onder het pseudoniem Emmanuel Lipp schreef hij, samen met zijn partner Steven Van Watermeulen, de roman Chinchilla Song. Met Van Watermeulen schreef hij tevens de roman Zeeduivel voor Amalia, onder het pseudoniem Pearl Sweetlife. Deze beide romans werden bij De Geus gepubliceerd.

Reeds vele jaren verschijnt er elke vrijdag een column van zijn hand in de Vlaamse krant De Standaard. Voorheen publiceerde hij deze column op maandag, onder de titel De man op maandag.

Van den Boogaard was van 2011 tot 2016 artistiek directeur van het Hoger …Lees verder op Wikipedia