Boek
Nederlands

Het verticale strand : roman

+1
Het verticale strand : roman
×
Het verticale strand : roman Het verticale strand : roman

Het verticale strand : roman

Een avontuurlijke trip naar Parijs van drie jonge vrouwen blijft niet zonder gevolgen.
Onderwerp
Vrouwen
Titel
Het verticale strand : roman
Auteur
Oscar Van den Boogaard
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2005
319 p.
ISBN
90-234-1624-4

Besprekingen

In Het verticale strand laat Oscar van den Boogaard drie generaties vrouwen aan het woord. Rond de bejaarde Lucy, haar dochter Gloria en Gloria's dochter Ricky verzint de schrijver levensverhalen waarbij de verlangens, mijmeringen, seksuele fantasieën, levensvragen en emoties centraal staan en breed over de bladzijden worden uitgesmeerd. In 1969 trekt Gloria met twee vriendinnen naar Parijs: "Gloria wilde iets, ze wilde iets met alle kracht die in haar zat, het was dus schrijnend dat ze ondanks die kracht uiteindelijk toch gevangen bleef, die kracht die haar naar buiten kon brengen ging tegen haar werken, die woedende kracht ging woekeren, diep in haar, diep in haar botten." Dat Parijse avontuur van amper 24 uur blijft niet zonder gevolgen: "Later dacht Gloria daar over na, wat is historisch, alles is historisch... Neil Armstrong op de maan, Colombus die Amerika bereikte, en haar eerste stappen over de Boulevard Saint-Germain" Meer dan 35 jaar later, in 2005, rijdt haar dochter…Lees verder
Drie jonge vrouwen gaan in 1969 naar Parijs om daar het echte leven te proeven. Die avond beleven ze een avontuur waarvan de details niet geheel bekend zijn door de beschonken toestand waar de vrouwen zich in bevonden. Resultaat is echter wel dat twee van de dames zwanger zijn geraakt. Er worden drie dochters geboren die in 2005 een rondrit maken in LA. Centraal in het boek staan de motieven, driften, lusten, dromen en wensen van drie generaties vrouwen. In dit familie-epos worden de levens van twee families beschreven. Daarbij zijn de vrouwelijke familieleden het meest nadrukkelijk aanwezig. De schrijfstijl is vlot en dynamisch. In het boek staan seks, liefde, eenzaamheid en onvervuld verlangen centraal. Normale druk.

Over Oscar Van den Boogaard

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Marcel Lennartz

Oscar van den Boogaard (Harderwijk, 30 mei 1964) is een Nederlandse schrijver.

Leven en werk

Van den Boogaard groeide op in Suriname en in Nederland. Hij werkte korte tijd op een advocatenkantoor alvorens zich fulltime aan het schrijven te wijden.

Onder zijn eigen naam publiceerde hij romans bij Querido, De Arbeiderspers, De Prom en De Bezige Bij. Onder het pseudoniem Emmanuel Lipp schreef hij, samen met zijn partner Steven Van Watermeulen, de roman Chinchilla Song. Met Van Watermeulen schreef hij tevens de roman Zeeduivel voor Amalia, onder het pseudoniem Pearl Sweetlife. Deze beide romans werden bij De Geus gepubliceerd.

Reeds vele jaren verschijnt er elke vrijdag een column van zijn hand in de Vlaamse krant De Standaard. Voorheen publiceerde hij deze column op maandag, onder de titel De man op maandag.

Van den Boogaard was van 2011 tot 2016 artistiek directeur van het Hoger …Lees verder op Wikipedia