Boek
Nederlands

And me : roman

Ook verschenen als Fremdkörper

+1
And me : roman
×
And me : roman And me : roman

And me : roman

Ook verschenen als Fremdkörper

De levens van twee mannen en een vrouw, allen op de vlucht voor hun verleden, raken met elkaar verstrengeld.
Titel
And me : roman
Ook verschenen als
Fremdkörper
Auteur
Oscar Van den Boogaard
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2013
285 p.
ISBN
9789023477860 (paperback)

Besprekingen

Richard is Amsterdam ontvlucht en werkt in Brussel op het advocatenkantoor van zijn vader. Hij verlangt naar een zuiver, avontuurlijk leven. Zijn alter-ego is westernheld Thorpe, een advocaat die brak met zijn vader en zijn job opgaf om rancher te worden. We leren Richard kennen als een loser, hoezeer hij ook gedreven wil overkomen; hij leeft constant met liefdesverdriet, hunkert naar een allesomvattende liefde, misprijst zowat iedereen (zijn vader inbegrepen) en is hoogst ontevreden met zijn werk.
In de volgende hoofdstukken verplaatst het vertelstandpunt zich naar Edurne en Eduard, die elkaar toevallig tegenkomen in Brussel. De twee zijn onvermijdelijk tot elkaar aangetrokken, dit tot grote vreugde van Eduards zus, die een ‘normaal leven’ wil voor haar broer. Die vecht intussen krampachtig — en tevergeefs — tegen zijn homoseksuele aard. Weer bij toeval ontmoeten de drie elkaar en het spel van aantrekken en afstoten begint. Richard is gefascineerd door Edurne, Eduard door Richar…Lees verder
'And me' is de filmeditie (d.w.z. met een nieuw omslag en een nieuwe titel) van de in 1991 verschenen roman 'Fremdkörper' van Oscar van den Bogaard (1964) en vertelt over de lotsbestemming van twee mannen en een vrouw van wie de levens met elkaar vervlochten raken. De mooie Spaanse Edurne is naar Brussel gekomen om Europees Recht te studeren en wordt verliefd op haar universiteitsleraar Eduard. Deze tracht zowel ten koste van zichzelf als van de naïeve Edurne alsnog een liefhebber van vrouwen te worden. Dan ontmoet Edurne Richard, een jonge door de liefde onzeker geworden advocaat, die bij de twee intrekt. In deze roman draait het om de ongemakkelijke aanvaarding van wat en wie je bent. De druk van familiale verwachtingen weegt uiteindelijk niet op tegen de noodzaak zelf iemand te worden waarmee te leven valt, al is dat geenszins een garantie voor een gelukkig leven. Korte met de lezer meevertellende zinnen, veel dialogen en breed uitgesponnen twijfel waarbij het woord 'bizar' zowel a…Lees verder

Over Oscar Van den Boogaard

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Marcel Lennartz

Oscar van den Boogaard (Harderwijk, 30 mei 1964) is een Nederlandse schrijver.

Leven en werk

Van den Boogaard groeide op in Suriname en in Nederland. Hij werkte korte tijd op een advocatenkantoor alvorens zich fulltime aan het schrijven te wijden.

Onder zijn eigen naam publiceerde hij romans bij Querido, De Arbeiderspers, De Prom en De Bezige Bij. Onder het pseudoniem Emmanuel Lipp schreef hij, samen met zijn partner Steven Van Watermeulen, de roman Chinchilla Song. Met Van Watermeulen schreef hij tevens de roman Zeeduivel voor Amalia, onder het pseudoniem Pearl Sweetlife. Deze beide romans werden bij De Geus gepubliceerd.

Reeds vele jaren verschijnt er elke vrijdag een column van zijn hand in de Vlaamse krant De Standaard. Voorheen publiceerde hij deze column op maandag, onder de titel De man op maandag.

Van den Boogaard was van 2011 tot 2016 artistiek directeur van het Hoger …Lees verder op Wikipedia