Boek
Nederlands

Op pad met boeven : het grote AVI E3 boek

+1
Op pad met boeven : het grote AVI E3 boek
×
Op pad met boeven : het grote AVI E3 boek Op pad met boeven : het grote AVI E3 boek

Op pad met boeven : het grote AVI E3 boek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bundel met 31 verhalen en allerlei soorten fragmenten uit andere leesboeken zoals stripjes, versjes, weetjes, moppen en verhalen om samen of als toneelstuk te lezen. De teksten en tekeningen zijn van verschillende schrijvers en illustratoren. AVI-M3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Op pad met boeven : het grote AVI E3 boek / door Jozua Douglas, Jan Paul Schutten, Manon Sikkel, Paul van Loon, Fiona Rempt, Rick de Haas en vele anderen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
141 p. : ill.
ISBN
9789048738083 (hardback)

Besprekingen

Bundel met 31 fragmenten uit bijna allemaal eerder bij Zwijsen verschenen leesboekjes op niveau AVI-E3. De titel doet vermoeden dat alle verhalen over boeven gaan, maar dat is niet het geval. Wat het boek vooral bijzonder maakt is de diversiteit aan teksten, typografie en soorten illustraties. Er zijn korte en langere verhalen, stripverhalen, versjes, moppen, samenlees- en theaterlezenfragmenten. Dit maakt het tot een zeer gevarieerde uitgave vol leesplezier om zelf te lezen door beginnende lezers. Ze maken kennis met verschillende soorten teksten en bovendien maken de fragmenten nieuwsgierig naar de betreffende boeken waaruit ze komen. Achte rin het boek is de bronvermelding opgenomen zodat kinderen nog terug kunnen grijpen op het oorspronkelijke, complete verhaal. De verhalen en illustraties zijn van bekende auteurs en illustratoren uit het fonds van de uitgeverij. AVI-E3. In dezelfde opzet verscheen ook 'Wat eet de kok? Het grote AVI-Start boek'*. Vanaf ca. 6,5 jaar.