Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het glazen masker : familieroman

+1
Het glazen masker : familieroman
×
Het glazen masker : familieroman Het glazen masker : familieroman

Het glazen masker : familieroman

In de reeks:
Het leven van een pasgetrouwde vrouw verandert op slag als ze wordt verkracht.
Titel
Het glazen masker : familieroman
Auteur
Olga van der Meer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Arnhem: Ellessy, 2012
221 p.
ISBN
9789086602056 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Het geluk lacht Michelle toe: haar vriend vraagt haar ten huwelijk, ze trouwen en nu lijkt haar grote wens om een gezin te stichten in vervulling te kunnen gaan. Maar dan wordt ze op weg naar een collega op brute wijze verkracht. Dit is het begin van een tragedie die - op een andere wijze dan verwacht - uiteindelijk toch positief uitpakt, mede dankzij de houding van haar geduldige, begrijpende man en haar vriendin door dik en dun. De schrijfster heeft al veel titels op haar naam staan. In deze gemakkelijk weglezende familieroman heeft ze op een moderne manier vorm gegeven aan serieuze problemen rond (de gevolgen van) verkrachting zonder dat het een loodzwaar verhaal is geworden. Het zal zeker liefhebsters van levensechte gebeurtenissen, verpakt in een romantische setting enige uren kunnen boeien. Normale druk, ruime interlinie en smalle zijmarges.

Over Olga van der Meer

Olga van der Meer (geboren: Olga de Bel) (Den Haag, 13 oktober 1963) is een Nederlandse schrijfster van streek- en familieromans, vooral gericht op vrouwelijke lezers.

Leven en werk

Van der Meer begon al op heel jonge leeftijd verhaaltjes te schrijven, waar zij veel plezier aan beleefde. Toen zij 12 jaar was stuurde zij haar eerste 'manuscript' naar een uitgever, dat zij prompt terug kreeg. Vervolgens ging zij naar de mavo en deed de opleiding detailhandel. Na een aantal jaren in de detailhandel gewerkt te hebben verscheen in 1993 haar debuutroman Liesbets beslissing. Vanaf dat moment werd zij min of meer fulltime schrijfster. Naast romans schrijft Van de Meer maandelijks twee korte verhalen voor het tijdschrift Mijn geheim en is ook een dag per week op freelance basis werkzaam als instructrice bij een marktonderzoeksbureau. Met korte verhalen is zij medeschrijfster in de Favoriet Roman Series van Uitgev…Lees verder op Wikipedia

Suggesties