Eindpunt van Olga van der Meer gaat over Julia, die in een badplaatsje woont en maar één vriend heeft: haar hoogbejaarde buurman Willem. Als die zijn einde voelt naderen, biedt hij Julia aan om tegen een aantrekkelijke prijs zijn huis te kopen. Zo komt ze in contact met Willems kleinzoon Remco, met wie het bijzonder goed klikt. Dat kan echter niet gezegd worden van de rest van hun familie.
Ol
Titel
Eindpunt
Auteur
Olga van der Meer
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Z&K, © 2017
216 p.
ISBN
9789401909686 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

De 30-jarige Julia leeft een wat teruggetrokken bestaan in een badplaats aan de Nederlandse kust waar ze een cadeauwinkeltje runt. Haar eenzelvigheid heeft veel te maken met traumatische gebeurtenissen in haar jeugd. Julia’s enige vriend, buurman Willem van 84 jaar, voelt zijn einde naderen en moedigt haar daarom aan om wat meer sociale contacten op te bouwen. Zo maakt Julia een aantal nieuwe vrienden en bovendien vindt ze ook naast haar dagelijks werk nieuwe uitdagingen. Er gebeurt voldoende in het verhaal om de aandacht van de lezer vast te houden. Het draait om het vinden van nieuw vertrouwen na teleurstellingen. De schrijfstijl is soepel en de karakters komen goed uit de verf. De auteur (1963) schreef inmiddels bijna 50 familieromans en romantische verhalen. Voor liefhebbers van een eigentijdse familieroman.

Over Olga van der Meer

Olga van der Meer (geboren: Olga de Bel) (Den Haag, 13 oktober 1963) is een Nederlandse schrijfster van streek- en familieromans, vooral gericht op vrouwelijke lezers.

Leven en werk

Van der Meer begon al op heel jonge leeftijd verhaaltjes te schrijven, waar zij veel plezier aan beleefde. Toen zij 12 jaar was stuurde zij haar eerste 'manuscript' naar een uitgever, dat zij prompt terug kreeg. Vervolgens ging zij naar de mavo en deed de opleiding detailhandel. Na een aantal jaren in de detailhandel gewerkt te hebben verscheen in 1993 haar debuutroman Liesbets beslissing. Vanaf dat moment werd zij min of meer fulltime schrijfster. Naast romans schrijft Van de Meer maandelijks twee korte verhalen voor het tijdschrift Mijn geheim en is ook een dag per week op freelance basis werkzaam als instructrice bij een marktonderzoeksbureau. Met korte verhalen is zij medeschrijfster in de Favoriet Roman Series van Uitgev…Lees verder op Wikipedia