Boek
Nederlands
De vriendschap tussen vijf vrouwen komt onder hoge druk te staan als een van hen overlijdt door de schuld van een van de anderen.
Titel
Dicht bij geluk
Auteur
Olga van der Meer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Kampen: VCL, 2010
214 p.
ISBN
9789059774834 (hardback)

Besprekingen

Vijf vriendinnen vormen een hechte groep. Dit verandert als een van hen overlijdt door de schuld van een ander. De familie van het slachtoffer ziet de dader aan voor de moordenaar van hun kind. De dader zelf weet niet hoe ze om moet gaan met haar grote schuldgevoel. De vroegere vriendinnen proberen op hun eigen manier het verdriet te verwerken maar zonder raakvlakken met elkaar. In de loop van de tijd krijgt het leven langzaam weer vorm maar of een nieuw begin in de vriendschap mogelijk is? Een familieroman waarin goed uitgewerkt is wat een dodelijk verkeersongeval betekent voor de mensen rond het slachtoffer en voor diegene die het ongeluk veroorzaakt heeft. Beide hebben hulp van anderen nodig in het rouwproces. Een eigentijds verhaal voor de grote groep liefhebbers van familieromans. De auteur schreef al een groot aantal boeken in dit genre, maar nog niet eerder voor de VCL-serie. Gebonden uitgave, duidelijke druk.

Over Olga van der Meer

Olga van der Meer (geboren: Olga de Bel) (Den Haag, 13 oktober 1963) is een Nederlandse schrijfster van streek- en familieromans, vooral gericht op vrouwelijke lezers.

Leven en werk

Van der Meer begon al op heel jonge leeftijd verhaaltjes te schrijven, waar zij veel plezier aan beleefde. Toen zij 12 jaar was stuurde zij haar eerste 'manuscript' naar een uitgever, dat zij prompt terug kreeg. Vervolgens ging zij naar de mavo en deed de opleiding detailhandel. Na een aantal jaren in de detailhandel gewerkt te hebben verscheen in 1993 haar debuutroman Liesbets beslissing. Vanaf dat moment werd zij min of meer fulltime schrijfster. Naast romans schrijft Van de Meer maandelijks twee korte verhalen voor het tijdschrift Mijn geheim en is ook een dag per week op freelance basis werkzaam als instructrice bij een marktonderzoeksbureau. Met korte verhalen is zij medeschrijfster in de Favoriet Roman Series van Uitgev…Lees verder op Wikipedia