Dvd
Engels

Early man : Cro man

Nick Park (regisseur), Eva De Roo (uitvoerder), Sander Gillis (uitvoerder)
Titel
Early man : Cro man
Regisseur
Nick Park
Uitvoerder
Eva De Roo  (stem) Sander Gillis  (stem)
Taal
Engels
Uitgever
StudioCanal, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 85 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Vlaams, Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans Aardman productie
EAN
8713045249526

Besprekingen

Klei-animatiefilm van de Brit Nick Park (Wallace & Gromit; Shaun het schaap). Tiener Dug en zijn stamgenoten zijn holbewoners die in het stenen tijdperk leven. Op een dag wordt hun vallei aangevallen door Lord Nooth en zijn krijgers die bronzen wapens en werktuigen hebben. De stam van Dug wordt gedwongen in de mijn te werken om erts te delven voor Lord Nooth. De enige mogelijkheid om hun vallei terug te krijgen is het winnen van een voetbalwedstrijd: Wie wint, krijgt de vallei. Maar de spelers van Dug zijn een zootje ongeregeld en die van Lord Nooth zijn sterspelers. De recensenten geven 3-4 sterren. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 8-2-'18): '(...) Park stipt in Early Man allerlei actuele zaken aan, zoals brexit, de ijdelheid van overbetaalde voetbalspelers en de strijd tussen rijk en arm. Zijn film is vindingrijk en oogt weer zeer gedetailleerd, hoewel deze keer ook computertechnieken zijn gebruikt, vooral in het uitverkochte stadion. Early Man zal geen echte klassieker worden zoals vorige…Lees verder

Over Nick Park

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sam Felder

Nicholas Wulstan (Nick) Park (Preston (Lancashire), 6 december 1958) is een Britse animator, die de Wallace & Gromit-kleifiguren verzon en er bij Aardman Animations een aantal films mee maakte.

Park volgde een opleiding aan Sheffield Hallam University. Al tijdens zijn opleiding verzon hij de Wallace & Gromit-figuren. Hij begon met een film over deze figuren, maar kon deze op eigen kracht niet afmaken.

In 1985 kwam hij in contact met Aardman Animations, die animatiefilms maakten. Aardman stelde Park in staat drie korte films te maken.

Toen Aardman een contract sloot met DreamWorks voor vijf speelfilms, maakte Park Chicken Run, gevolgd door de eerste Wallace & Gromit-speelfilm, The Curse of the Were-Rabbit.

Filmografie

  • A Grand Day Out (1989) - won een BAFTA en werd genomineerd voor een Oscar.
  • The Wrong Trousers (1993) - won een Oscar.
  • A Close Sh…Lees verder op Wikipedia