Het huwelijk van een Amerikaans echtpaar eindigt nadat de vrouw fulltime buitenshuis gaat werken, waardoor de zorg voor hun dochtertje en het huishouden geheel op de echtgenoot neerkomt.
Titel
Wij twee
Auteur
Nicholas Sparks
Vertaler
Marike Groot Sander Brink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Two by two
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2017
542 p.
ISBN
9789022580615 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Russ en Vivian wonen in Charlotte, VS, zijn gelukkig getrouwd en hebben een zesjarig dochtertje, London. Russ is reclamemaker die met een eigen agency is gestart. Vivian heeft na de geboorte van London haar werk opgezegd. Nu het meisje naar de basisschool gaat, wil Vivian fulltime aan het werk, waardoor de zorg voor London, het huishouden en alles wat daarbij komt kijken, geheel op Russ’ schouders rust. Een taak die hij zonder mopperen en vol overgave en toewijding op zich neemt. Maar Vivian is nooit tevreden en gedraagt zich als een bitch die Russ tot wanhoop drijft, hoewel hij steeds aardig blijft. Het huwelijk eindigt, een felle strijd over voogdij volgt. Dit twintigste boek van de bestsellerauteur (1965) is prachtig en ontroerend geschreven. Het gaat over menselijke emoties, de nare gevolgen van een echtscheiding, over liefde, vergeving en opnieuw beginnen. Het verhaal heeft vele flashbacks, de personages zijn sympathiek en levensecht. De vader-dochterrelatie is mooi uitgewerkt en…Lees verder

Over Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks (Omaha, Nebraska, 31 december 1965) is een Amerikaans auteur. Hij schreef romans over verschillende thema’s zoals geloof, liefde, drama en het lot. Hij heeft tot nu toe 21 boeken gepubliceerd en woont tegenwoordig in New Bern, North Carolina, met zijn vrouw Cathy en hun vijf kinderen (drie zonen Miles Andrew, Ryan Cote, en Landon, en tweelingdochters Lexie Danielle en Savannah Marin).

Biografie

Nicholas Sparks is geboren op oudejaarsavond in Omaha, Nebraska als zoon van Patrick Michal Sparks, een professor, en Jill Emma Marie Sparks, een huismoeder en de assistente van een optometrist. Hij heeft een broer Michael Earl "Micah" Sparks (1964) en een overleden zus Danielle "Dana" Sparks (1966–2000). Sparks is rooms-katholiek opgevoed en heeft Duitse, Tsjechische, Engelse en Ierse voorouders.

Omdat zijn vader nog studeerde toen Sparks geboren werd verhuisde het gezin vaak. Nog voordat hij acht jaar was …Lees verder op Wikipedia

Suggesties