Toon meer
Titel
Flamma flamma
Componist
Nicholas Lens 1957-
Uitvoerder
Claron McFadden  (sopraan) Laverne Williams  (sopraan) Gary Boyce  (countertenor) Zeger Vandersteene  (tenor) Henk Lauwers  (bas) Marcello Rosca  (zangstem) Le Mystère des Voix Bulgares  (koor) BRTN-Koor
Uitgever
RCA, 1994
1 cd + boekje
EAN
0743216971725
CDR
DBX2959

Over Nicholas Lens

CC BY 2.5 - Foto van/door Artistresearch

Nicholas Lens (Ieper, 14 november 1957) is een Belgisch componist.

Als kind leerde Lens viool spelen, later koos hij voor trompet en contrabas. Hij studeerde verder aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Als student was hij reeds actief als componist voor theater, film en televisie.

In 2014 ging Lens' opera Shell Shock in première. Hiervoor werkte hij samen met de Australische singer-songwriter Nick Cave, die het libretto schreef in het Engels. Nicholas Lens groeide op in de Westhoek en raakte als kind gefascineerd door de militaire begraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog in de streek. Uit die interesse kwam Shell Shock voort. Lens contacteerde Cave om liedteksten te schrijven die telkens iemand die de oorlog beleeft aan het woord laten, zoals een soldaat, een verpleegster en een wees. Hier componeerde Lens dan muziek bij. Bij de opera hoort ook een choreografie van Sidi Larbi Cherkaoui.

In 2020 werkten Lens en Cave opnieuw samen. Op…Lees verder op Wikipedia